Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Jövő év elejére jelenhet meg az operatív programok minden pályázata

Szerző: 2014. október 6.június 10th, 2017No Comments

„ A 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklus tíz operatív programjának minden pályázata jövő év első hónapjaiban jelenhet meg – mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn, Székesfehérváron.

A Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukcióit bemutató országjáró sorozat székesfehérvári rendezvényén Csepreghy Nándor emlékeztetett arra, hogy a hét második felében 9 pályázat jelenik meg 120 milliárd forint keretre. Hozzátette: a következő hetekben újabb és újabb pályázatokat írnak ki, a teljes programciklus indulása 2015. január-februárban várható.

Hangsúlyozta, hogy a kormány kilenc új pályázati kiírása között nagyrészt a 2007-13 közötti időszakban is sikeres pályázati kiírások lesznek elérhetők: példaként említette a kkv-szektor eszközbeszerzésének támogatását, az exportpiacra lépés segítését, valamint a 25 évnél fiatalabb, szakképzetlen munkavállalók támogatását.

Október végéig mind a tíz operatív programot benyújtják, majd az Európai Bizottsággal való tárgyalás függvényében, 3-4 hónap alatt fogadják el azokat – jelezte. Elmondta, hogy minden kormányülésen megtárgyalják, mely pályázatokat lehet a hazai költségvetés kockázatára megjeleníteni, miután azokat várhatóan az EB később is elszámolja.

Úgy vélte, a jóváhagyásig hátralévő időszakban nagyjából 500-1000 milliárd forintnyi pályázat jelenhet meg ilyen formában.

Csepreghy Nándor jelezte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) belül hét, egymás mellett futó program lesz: a kkv szektor és a kutatás-fejlesztés támogatása mellett az infokommunikációs eszközök elterjesztésének, az energetikai beruházásoknak, a foglalkoztatás javításának, a turisztikai fejlesztéseknek, valamint a pénzügyi eszközök, szolgáltatások fejlesztésének támogatása.

Megjegyezte, hogy a következő időszakban egyenlő feltételeket kívánnak biztosítani minden pályázónak, ezért a teljesen elektronikus pályázati folyamatban a pályázatok megjelenését követően csak 30 nap múlva lesz lehetőség a pályázatok benyújtására…”

Forrás:
Jövő év elejére jelenhet meg az operatív programok minden pályázata; Miniszterelnökség; 2014. október 6.