Skip to main content
közigazgatás: magyar

A korábbi okmányirodában elkezdődött a gyulai kormányablak kivitelezése

Szerző: 2014. október 10.No Comments

„A korábbi okmányirodában elkezdődött a gyulai kormányablak kivitelezése. A közel 27 millió forintos beruházás hatvan napon belül készül el, maga a kormányablak pedig várhatóan az év végén, jövő év elején nyithatja meg a kapuit az ügyfelek előtt — jelentette be a helyszínen megtartott pénteki sajtótájékoztatón Gajda Róbert.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, 2011-ben a kormány elindította a közigazgatás reformját, amely az átlátható, gyors, rugalmas és ügyfélbarát ügyintézést tűzte ki célként. Újgenerációs kormányablak jelenleg Békéscsabán működik, de cél, hogy valamennyi járási székhelyen elérhető legyen a szolgáltatás.

Dr. Görgényi Ernő polgármester is az ügyfélközpontúság fontosságát emelte ki, illetve külön szólt arról, lényegesnek tartja, hogy az emberek továbbra is a megszokott helyen, a városháza épületében intézhetik ügyeiket.

Dr. Gulyás Imre, a Gyulai Járási Hivatal vezetője kifejtette, 21 ügykörben nyújtanak tájékoztatást, információt, 141 ügykörben kérelmek továbbításával, 81 ügyben konkrét ügyintézéssel segítik az ügyfeleket. A gyulai kormányablakban egyénként tíz munkaállomás működik majd.
A beruházást az orosházi kormányablakkal egy időben adják át.”

Forrás:
A jövő év elején kitárulhat a kormányablak; beol.hu; 2014. október 10.