Az MVM NET csatlakozott a DE-CIX internet-forgalom cserélő ponthoz

„A MVM NET Zrt., az MVM Csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezető internet-forgalom cserélője, a frankfurti DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) teljes jogú tagjává vált – közölte az MVM NET. A közlemény szerint a vállalat ezzel csökkentheti függőségét a Magyarországon jelen lévő, internet sávszélességet nyújtó nemzetközi nagyvállalatok szolgáltatásaitól, lehetővé téve a nemzetközi internet tartalom beszerzésének racionalizálását, valamint az internet sávszélesség bekerülési költségének jelentős csökkentését.

Téren Róbert, az MVM NET vezérigazgatója a közleményben kifejti, hogy a műszaki fejlesztés keretében sikerült kialakítani az első, országhatáron kívül eső kereskedelmi szolgáltatás-átadási pontot, amellyel megkezdődhet a nemzetközi távközlési szolgáltatások értékesítésének előkészítése a vállalatnál. A csatlakozással az MVM NET-nek negyedik magyar szolgáltatóként sikerült felvételt nyernie a DE-CIX-be – emeli ki a közlemény.

A DE-CIX jelenleg a világ vezető internet-forgalom cserélője, amely Frankfurt am Main mellett Hamburgban, Münchenben, Dubajban és New Yorkban is működtet internet-szolgáltatói összekapcsolódási pontokat. A DE-CIX által kiszolgált szolgáltatók és szolgáltatói hálózatok száma meghaladja a 600-at a világ több mint 60 országából, összesített forgalma csúcsidőben eléri a 3,4 Terabit/secundumot, ami egy nagyságrenddel nagyobb a magyarországi internet cserélő (BIX) 180 Gigabit/secundum csúcsértékénél. ”

Forrás:
Az MVM NET csatlakozott a DE-CIX internet-forgalom cserélő ponthoz; SG.hu/MTI; 2024. október 14.

A bejegyzés kategóriája: Internet, távközlés
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Az MVM NET csatlakozott a DE-CIX internet-forgalom cserélő ponthoz

  1. Visszajelzés: Az MVM NET értékesítheti hazánkban elsőként a legnagyobb európai internetforgalom-cserélő szolgáltatásait | eGov Hírlevél

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.