Skip to main content
Internettávközlés

Nyolcmilliószor használták már az ingyenes wifi szolgáltatást a vasúton

Szerző: 2014. október 19.No Comments

„Népszerű a MÁV-csoport – Európában is egyedülállóan széles körűen kiépített – kényelmi szolgáltatása, a vonatokon és állomásokon ingyenesen használható vezeték nélküli internetkapcsolat. Szeptemberben volt eddig a legmagasabb a csatlakozások száma, meghaladta a hétszázezret. Mára már 770 vasúti kocsiban és a három budapesti fejpályaudvar mellett Debrecen, Keszthely, Zamárdi, Szeged állomáson is lehetőség van díjmentes netezésre.

Budapest, 2014. október 18.– Már a nyolcmilliót is meghaladta a csatlakozások száma a MÁV-START vonatain a szolgáltatás 2013 tavaszi indulása óta, idén szeptemberben az eddigi legtöbb havi kapcsolódást regisztrálta a vasúttársaság, mintegy 740 ezret. Egyre több vasúti kocsit szerel fel a szolgáltatáshoz szükséges műszaki berendezéssel a MÁV-START, ezáltal is mind több térségben válik komfortosabbá az elővárosi és a távolsági közlekedés.

Ingyenes állomási wifi szolgáltatását ez év áprilisában indította el a vasúttársaság, naponta átlagosan kétezren élnek a lehetőséggel. A fejlesztések itt is folyamatosak, Miskolcon decemberre épül ki a működéshez szükséges hálózat, Pécsen pedig a jövő évben, az új állomási főépület átadását követően lesz elérhető a wifi.”

Forrás:
Nyolcmilliószor használták már az ingyenes wifi szolgáltatást a vasúton; MÁV Zrt.; 2014. október 18.