Skip to main content
közigazgatás: magyar

Véleményezhető: Elkészült a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership – OGP) nemzeti akciótervének önértékelése

Szerző: 2014. október 22.No Comments

„ Elkészült a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership – OGP) nemzeti akciótervének önértékelése, amely a kormányzati honlapon elérhető és véleményezhető.

A Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership) kezdeményezés 2013-2014-re szóló akciótervét 2013 februárjában fogadta el a Kormány. Az akcióterv összesen 16 vállalásának fő célja a közszféra integritásának erősítése, ugyanakkor tartalmaz intézkedéseket például az állami szervek átláthatóságának erősítése vagy a korrupcióellenes tájékoztatási kampány vonatkozásában is.

Az OGP kezdeményezés szabályai szerint valamennyi ország nemzeti akciótervének végrehajtásáról önértékelést készít, amelyet két hétre nyilvános egyeztetésre bocsát. Az önértékelés, valamint más források alapján a Független Jelentési Mechanizmus (Independent Reporting Mechanizm – IRM) 2015 márciusáig készíti el a végrehajtásról szóló jelentését.

Magyarország a 1080/2013. (II. 25.) korm. határozat alapján elfogadott akciótervének önértékelése elkészült és a kapcsolódó anyagok közt magyar és angol nyelven elérhető. Véleményeiket, visszajelzéseiket 2014. október 31-ig várjuk a korrupciomegelozes@bm.gov.hu e-mail címen.”

Forrás:
Nyilvános egyeztetésen az OGP nemzeti akcióterv önértékelése; Belügyminisztérium; 2014. október 17.
Nyílt Kormányzati Együttműködés Nemzeti Akcióterv 2013-2014. Önértékelési Jelentés; Belügyminisztérium; 2014. október 17. (pdf)