Skip to main content
művelődés

30 ezer új informatikai eszköz az iskoláknak

Szerző: 2014. október 27.No Comments

„Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti – mondta a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn Kecskeméten.
Czunyiné Bertalan Judit a Móra Ferenc Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a fejlesztés során 1855 helyen mintegy 30 ezer új informatikai eszközt, köztük tantermi számítógépeket, notebookokat, tableteket telepítenek. A projektnek 500 ezer diák és 70 ezer pedagógus a kedvezményezettje.

Czunyiné Bertalan Judit átadta az országos program keretében elsőként üzembe helyezett 16 tantermi és hat pedagógusi notebookot, valamint egy projektort.

Az államtitkár fontos célnak nevezte, hogy a hátrányos helyzetű családok gyerekei is a legmodernebb informatikai eszközökkel tanuljanak.

Az általános iskolai oktatás fejlesztése szempontjából elengedhetetlennek nevezte, hogy a pedagógusok is modern eszközökön készüljenek fel, mert a diákok elvárása is egyre nagyobb.

Czunyiné Bertalan Judit utalt arra, hogy közösségi forrásból valósult meg a beruházás, ezért ötéves fenntartási kötelezettség az előírás. Az eszközök beszerzésénél az alacsony ár mellett az informatikai eszközök minősége, magas szolgáltatási tartalma és tartóssága is fontos szempont volt.

A projekt kiemelt célcsoportjának az általános műveltséget megalapozó, nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő általános iskolák tanulóit nevezte meg az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit ismertette, hogy a több mint hatezer állami fenntartású iskolában mintegy 1,3 millió diák tanul.

A program keretében 4945 tantermi számítógépet, 8640 tantermi notebookot, 10 627 tanári notebookot, 5457 tabletet, valamint 4300 projektort szereznek be – összegezte az államtitkár.

Kecskésné Marthi Marianna, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tagintézmény-vezetője fontosnak nevezte a fejlesztést, amellyel a tízéves, ma már elavultnak számító informatikai eszközeiket tudták lecserélni.”

Forrás:
30 ezer új informatikai eszköz az iskoláknak; Híradó.hu; 2014. október 20.