Ingyen internettel pörgetnék fel az olasz gazdaságot

„Az olasz kormány azt tervezi, hogy a bevásárlóközpontokban és a repülőtereken ingyenes WLAN-hálózatokat építtet ki. A helyi döntéshozók azt remélik, hogy a projekt segítségével gyorsulhat a gazdasági növekedés. A kapcsolódó törvénytervezetet 2015 közepén fogadhatják el az olasz parlamenti képviselők. Az elképzelések alapján ingyenes WiFi-hálózat lesz a bevásárlóközpontokban, a taxikban, a repülőtereken, a bírósági épületekben és más közintézményekben. A három éven át tartó programra összesen 5 millió eurót különítenének el.

Sergio Boccadutri, a kormányzó Demokrata Párt (PD) képviselője, a tervezet kidolgozója elmondta, hogy ha az internethozzáférésekről van szó, akkor Olaszország meglehetősen rossz helyzetben van. Indoklása szerint a szabad, vezeték nélküli internet komoly befolyással lenne a kultúrára és segíthetne a gazdaság talpra állításában, többek között a turizmus fellendítésével.

A milánói Műszaki Egyetem jelentésében azt írta, hogy a magas árak és a kapcsolódó infrastruktúrához való hozzáférés hiánya jelentik a fő akadályait az olaszországi internethasználat terjedésének. A helyi előfizetések kevesebb, mint 1 százaléka kínál legalább 30 Mbps-os internetelérést, míg Európában ugyanez az arány 6 százalék.

Az ABI Research piackutató cég adatai alapján tavaly világszerte 4,2 millió WLAN-csatlakozási pont létezett, ezek többségét a távközlési vállalatok építették ki. 2018-ig a nyilvános WLAN-hotspotok száma 10,5 millióra nőhet. A hozzáférési pontok kereken 70 százaléka Ázsiában található, több mint 12 százaléka Latin-Amerikában, 9 százaléka Európában és 8,7 százaléka Észak-Amerikában. ”

Forrás:
Ingyen internettel pörgetnék fel az olasz gazdaságot; SG.hu; 2014. október 30.

A bejegyzés kategóriája: Internet, távközlés
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.