Skip to main content
egészségügyközigazgatási informatika

Okostelefonról is elérhető már az OEP megújult honlapja

Szerző: 2014. november 9.No Comments

„Könnyen átlátható, felhasználóbarát felépítés és megújult funkciók jellemzik az OEP új honlapját. Korszerű, modern megjelenése, és letisztult arculata szintén megkönnyíti a felhasználók számára a naprakész információk és dokumentumok között a tájékozódást. A honlap elérhető okostelefonokról és táblagépekről is.

„Az OEP új honlapjának elsődleges célja, hogy megkönnyítse a lakosság, az egészségügyi szolgáltatók és a szakma képviselői számára a tájékozódást, valamint az ügyek intézéshez szükséges információk és nyomtatványok elérését.” – mondta Dr. Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatója.

A lakosság az új honlapon könnyen tájékozódhat az egészségbiztosítás pénzbeli és egészségügyi ellátásainak teljes köréről: a táppénzről, a gyermekápolási táppénzről, a terhességi-gyermekágyi segélyről, a gyermekgondozási díjról, továbbá a baleseti táppénzről és az utazási költségtérítésről. Ezen kívül részletes információt találnak az egészségügyi, háziorvosi és szakellátásról, a méltányosságból kérhető ellátásokról és a segélyről is.

A honlapon elérhető az új Nyomtatványtár is, ahol az egészségbiztosítási ügyek intézéshez szükséges nyomtatványok, űrlapok és iratminták mind letölthetőek közérthető kitöltési útmutatókkal kiegészítve. Mindez megkönnyíti és felgyorsítja a lakossági ügyintézést, csakúgy, mint egy másik, az egyes tájékoztatókban szereplő új funkció, amely lehetővé teszi, hogy az irányítószám alapján rá lehessen keresni az ügyintézés pontos helyszínére és az elérhetőségekre.

Az egészségbiztosítási szolgáltató partnereknek is könnyebb lesz tájékozódniuk a jövőben, az ő számukra egy külön a szakmának létrehozott aloldalon gyűjtötte össze az OEP a releváns információkat. Nekik is segítséget nyújt a Nyomtatványtár, hiszen az összes releváns dokumentum és finanszírozáshoz szükséges űrlap letölthető és könnyen elérhető a honlapon.

A sajtó munkáját is megkönnyíti az új weboldal: a kiemelt hírek, információk, sajtóanyagok, valamint a lényeges, napirenden szereplő kérdések külön-külön blokkokban a főoldalon szerepelnek a gyors elérés érdekében.”

Forrás:
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye: Elindult az OEP új honlapja; Országos Egészségbiztosítási Pénztár; 2014. november 3.