Skip to main content
közigazgatás: magyar

Folytatódik az új típusú kormányablakok kialakítása

Szerző: 2014. november 10.No Comments

„ Az egyablakos ügyintézés lehetősége egyre több állampolgár életét könnyíti meg, ezért folyamatosan bővül az integrált ügyfélszolgálatok száma. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ebben az évben már három második generációs Kormányablak fogadja az ügyfeleket. A jövő héten újabb okmányiroda átalakítása indul el.

A Szolnoki Járási Hivatal Szolnoki Okmányirodájának belső átalakítása november 10-én, hétfőn kezdődik. A beruházás során akadálymentesítés és belsőépítészeti munkálatok történnek, amelyek a Széchenyi krt. 22. szám alatti épület földszintjét érintik.

Az okmányiroda az átalakítás alatt változatlan ügyfélfogadási idővel a helyiség emeletén várja az ügyfeleket…”

———–

„Teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablakok kialakítását kezdik meg a kivitelezők. Kisteleken, a Járási Hivatalban jelenleg működő okmányiroda újul meg és bővül új szolgáltatásokkal, míg Szegeden a Megyeházi kormányablak kerül új környezetbe és kap új funkciókat.

Október 27-én megtörtént a szerződéskötés, így a kivitelezők nekiláthatnak további két új típusú, okmányirodai feladatokat is ellátó, teljes körűen akadálymentesített kormányablak kialakításának. A Csongrád Megyei Kormányhivatal 390 millió forint uniós támogatást nyert a TIOP – 3.3.1/A-12/2 – „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázat keretében.

A megyében tervezett 16 helyszínből kettő készült el eddig: az egyik Szegeden a Tesco Extra áruházban, a másik Mindszenten működik. Újabb közbeszerzési eljárások lefolytatása után, most Kisteleken a Járási Hivatalban és a szegedi Megyeházán kezdődik el az építkezés. Kisteleken hét munkaállomás, és egy fotófülke, a Megyeházán 8 munkaállomás és egy fotófülke kialakítását végzik el a szakemberek. A munkák várhatóan jövő év januárjában fejeződnek be, de addig is működik mindkét helyszínen a már megszokott szolgáltatás.

A Kisteleki Járási Hivatal okmányirodája november 10-e, hétfőtől csökkentett létszámmal, de a megszokott ügyfélfogadási rendben várja ügyfeleit az átalakítás ideje alatt. Csupán a pénteki napon lesz rövidebb a nyitva tartás: november 7-én csak 8-tól 10 óráig lesz ügyfélfogadás.

A Megyeházán a jelenlegi büfé területén alakítják ki az új munkaállomásokat, a vendéglátó egység a későbbiekben a kormányablak mostani helyén működik majd tovább. A mindennapi ügyintézést az átalakítás nem fogja zavarni.

Az új ügyfélszolgálatok mindenki számára megközelíthetők, használhatók lesznek: az akadálymentesítés során parkolók, rámpák, széles ajtónyílások, alacsony ügyintézői pultok készülnek, indukciós hurokkal, vezetősávval, öninformációs terminállal és játszósarokkal lesznek ellátva. ”

Forrás:
Folytatódik a Kormányablakok átalakítása; Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal; 2014. november 7.
Folytatódik az új típusú kormányablakok kialakítása Csongrád megyében; OrientPress; 2014. november 7.