Bemutatták a miskolci Futárt

„Integrált utastájékoztatási rendszert épített ki a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt., a több mint 343 millió forintos projekt főleg uniós forrásból valósult meg.

Singlár Zsolt, az önkormányzati tulajdonban lévő MVK Zrt. vezérigazgatója a rendszert bemutató pénteki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az utastájékoztató rendszernek köszönhetően valós idejű információkhoz juthatnak azok, akik tömegközlekedési járműveket használnak. Az új utastájékoztatási rendszernek köszönhetően az utasok akár webes felületen is napra, perce kész információkat kaphatnak.

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere kiemelte, hogy a korszerű tájékoztatási rendszerrel felszerelt járműveken, megállóhelyeken, végállomásokon jól látható, könnyen értelmezhető információkat kapnak az utasok, és ezeket okostelefon segítségével is elérhetik.

Cél az okos várossá válás
Mint mondta: Miskolc az úgynevezett „okos városok” közzé szeretne tartozni, ezt máris bizonyítja a az integrált utastájékoztatási rendszer, a város arra törekszik, hogy minden egyes fejlesztés – közlekedés, közbiztonság, energiagazdálkodás, közigazgatás, oktatás – a legkorszerűbb technológia alkalmazásával valósuljon meg. Hozzátette: a miskolci önkormányzat a közösségi közlekedés fejlesztésére törekszik, a most megújult villamos flotta után új autóbuszok vásárlása a cél, miként az elektronikus jegyvásárlás lehetőségének megteremtése is.

Az integrált utastájékoztatási rendszer kivitelezést közbeszerzésen a végző Tigra cégcsoport nyerte el, a cég rendszerintegrációért felelős igazgatója, Balogh Attila tájékoztatása szerint s megállókban is LED-es kijelzőket, a villamosokon, autóbuszokon, monitorokat, fedélzeti számítógépeket szereltek fel. Az évi csaknem hatmilliárd forint árbevételű társaság építette ki korábban a Borsod Volán Zrt. utastájékoztató rendszerét is.

Kijelzők több mint száz helyen
Elmondta: az MVK Zrt. autóbusz és villamoshálózatán több mint száz helyen helyeztek el LED-es kijelzőket, amelyeken minden fontos információt megkapnak az utasok, a járműveken pedig monitorok tájékoztatják az utazókat a tudnivalókról. Miskolcon megvalósult a korszerű utastájékoztatás, sokkal kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé vált a közlekedés – tette hozzá.

Balogh Attila az MTI-nek azt is elmondta: az elmúlt három évben az MVK Zrt.-nél megvalósult projektjük már a hetedik hasonló volt, céljuk az, hogy a rendszerek az adott városban, így Miskolcon a Borsod Volán és az MVK között összekapcsolhatók legyenek – tette hozzá.”

Forrás:
Bemutatták a miskolci Futárt; mno.hu/MTI; 2014. november 28.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, informatika
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.