Skip to main content
közigazgatás: magyar

Új igazgató a Veszprém Megyei Kormányhivatalban

Szerző: 2014. december 5.No Comments

„November elsejével új igazgatót neveztek ki a Veszprém Megyei Kormányhivatalban. A vezető számára nem új terület a közigazgatás, hiszen több mint tíz éven keresztül annak másik szegmensében, az önkormányzatnál szerzett szakmai tapasztalatot. Nagy Krisztina a Rádió Orientnek elmondta: őszinte és nyílt kommunikáción alapuló együttműködés keretében igyekszik elvégezni a rá bízott feladatokat.

Közel egy hónapja nevezték ki a Veszprém Megyei Kormányhivatal igazgatójának Nagy Krisztinát, aki gyámhivatali, majd titkársági ügyintézőként, később osztályvezetőként, végül aljegyzőként korábban a pápai polgármesteri hivatalban szerzett közigazgatási tapasztalatot.

Elmondása szerint itt olyan szakmai ismeretekre tett szert, amelyek minden közigazgatási szakember számára meghatározóak. Ilyen a hatósági jogalkalmazási munka, az ügyfelekkel és a társszervekkel való kapcsolattartás és az olykor nagyon szoros határidők betartása.

Igazgatóként Nagy Krisztina a főigazgató általános helyettese. Mint azt rádiónknak elmondta, az eddigi egy hónap során a Törvényességi Felügyeleti Főosztály és a Hatósági Főosztály feladatköreihez kötődő területeken tevékenykedett. „A következő időszakban dől majd el, hogy pontosan mely területekért leszek felelős amellett, hogy a főigazgatót akadályoztatása esetén és távollétében helyettesítem” – mondta a Veszprém Megyei Kormányhivatal igazgatója, aki szerint korábbi munkájához képest a kormányhivatal a közigazgatás egy teljesen más szegmense, hiszen nagyobb szervezeti egységről van szó, szerteágazó feladat-és hatáskörökkel. „Próbálom az önkormányzatnál megszerzett tapasztalatokat és a tudásomat itt is kamatoztatni” – tette hozzá.

Eddigi egy hónapos tapasztalatairól szólva Nagy Krisztina elmondta, jónak tartja, hogy a Kormánymegbízott Úr vezetésével a főigazgató, az igazgató és a kabinetvezető részvételével rendszeres stratégiai megbeszélések és egyeztetések zajlanak hetente kétszer. „A főosztályvezetőktől elvárt heti jelentések révén pedig mindig tisztában lehetünk azzal, hol tartanak az egyes szervezeti egységek a napi munkájuk során” – emelte ki az igazgató.

Emellett kéthetente tartanak járási hivatalvezetők részvételével megbeszéléseket, amelynek keretében minden alkalommal más-más járás székhely településének hivatalát látogatják meg. Szintén kéthetente pedig a 16 szakigazgatási szerv vezetőivel zajlanak egyeztetések – tette hozzá Nagy Krisztina, aki a jövőre nézve elmondta: „mivel Kormánymegbízott Úr őszinte és nyílt kommunikáción alapuló együttműködést kért a vezetőktől, én ennek kívánok eleget tenni és a rám bízott feladatokat lelkiismeretesen elvégezni. Ebben számítok a kollégáim segítségére, akik nélkül egyetlen vezető sem végezhet hatékony munkát” – zárta szavait az igazgató.”

Forrás:
Új igazgató a Veszprém Megyei Kormányhivatalban; OrientPress; 2014. december 4.