Skip to main content
közigazgatási informatika

Jelentős mérföldkövek valósultak meg az Önkormányzati ASP projektben

Szerző: 2014. december 14.No Comments

„A gazdálkodási szakrendszer kialakításának megkezdésével immár az ASP mind a hat moduljának folyamatban van a fejlesztése, a projekt 2015. március 31-i zárásáig ütemezetten halad előre a megvalósítás. Az adó szakrendszer esetében az elmúlt hónapok során tíz kiválasztott KMR régiós település működött közre pilot felhasználói tesztekben, amelynek eredményeit a fejlesztők beépítik a végleges rendszerbe. Hasonló felhasználói tesztek kezdődnek meg a következő hetekben az iratkezelő, az ingatlanvagyon-kataszter modulok esetében is. Az ipar-kereskedelmi, valamint települési portál modulok használatához kapcsolódóan oktatások zajlanak, amelyek anyaga megtalálható az ASP tájékoztatási portálján is, az http://alkalmazaskozpont.asp.lgov.hu/ címen. Az IPARKER rendszer, a jelenlegi fázisában már alkalmas az önkormányzatok ipari és kereskedelmi feladatainak jogszabályszerű, és hatékony támogatására.

A szakrendszeri fejlesztésekkel párhuzamosan zajlik a keretrendszer fejlesztése is, mely a szakrendszerek közös – elsődlegesen informatikai – funkcióit hivatott egységesen és hatékonyan megvalósítani. Így például a szakrendszerek közötti együttműködést kontrollálja, egységesen biztosítja a jogosultság és a központi törzsadat kezelést, valamint megvalósítja a külső rendszerekkel való egységes kommunikációt is.”

Forrás:
Jelentős mérföldkövek valósultak meg az Önkormányzati ASP projektben; Kormányzati Informatika Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ); 2014. december 1.