Infokommunikációs akciótervet fogadott el a kormány

„A kormány 2014 végén elfogadta az infokommunikációs szektor 2014-2020 közötti fejlesztési irányairól szóló ún. Zöld könyvet, amelynek célja, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia által megfogalmazott célkitűzések megvalósításához szükséges lépéseket részleteiben bemutassa.

A dokumentum a stratégiához hasonlóan együttesen kezeli az infrastruktúra, a digitális kompetencia, a digitális gazdaság és állam lehetséges fejlesztésének és ösztönzésének lehetőségeit.

A stratégia és a Zöld könyv a kitűzött célok eléréséhez olyan eszközöket jelöl ki, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország az évtized végére az átlagot már ma is meghaladó mutatók esetében megőrizze pozícióit, a jelenleg lemaradást jelző területeken pedig ledolgozza hátrányát. A dokumentum számba veszi a szükséges eszközöket, erőforrásokat, és kijelöli az egyes intézkedések megvalósításáért felelős szerveket, intézményeket.

A Zöld könyv elfogadása lehetővé teszi, hogy az Operatív Programok brüsszeli jóváhagyását követően az azokban megjelölt új infokommunikációs célú programok, pályázatok elinduljanak.”

Forrás:
Infokommunikációs akciótervet fogadott el a kormány; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2015. január 15.
Zöld könyv az infokommunikációs szektor 2014-2020 közötti fejlesztési irányairól; Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2014. december (pdf)
Az infokommunikációs szektor fejlesztési stratégiája v9.0, Nemzeti Infokommunikációs Stratégia 2014-2020; 2014. december 22. (pdf)

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, Internet, közigazgatási informatika, társadalom, távközlés
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.