Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei jogú városok és az MKIK

Szerző: 2015. január 26.No Comments

„Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a térségi gazdasági fejlesztés, valamint a megyei és helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében, a megállapodást a két szervezet elnöke, Szita Károly és Parragh László kedden írta alá a sajtó jelenlétében Budapesten.

Szita Károly elmondta, a megyei jogú városok ebben az európai ciklusban – a múlt heti euró árfolyamon számolva – 387 milliárd forinttal rendelkeznek majd csak a területi operatív programban. Ezt szeretnék úgy elkölteni, hogy erősítsék a gazdaság versenyképességét és minél több embernek adjanak munkát, ebben számítanak a kamara segítségére – közölte.

Parragh László kifejtette: az a kormányzati politikai cél, miszerint az uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, 10 százalékát pedig kutatás-fejlesztésre és innovációra fordítják, teljesen egybecseng az elvárásaikkal, megvalósulása esetén ez a gazdasági növekedés komoly záloga lehet.

Az MKIK pedig el szeretné érni, hogy kezdődjön párbeszéd a területi kamarák és az egyes városok vezetése között az adott város gazdaságfejlesztéséről – mondta.”

Forrás:
Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei jogú városok és az MKIK; delmagyar.hu; 2015. január 20.