Skip to main content

„Az Európai Unió (EU) 2014. szeptember 17-én indította útjára a FIWARE Accelerator Programot, amely internetes alkalmazásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősítését célozza.

Az EU által támogatott ún. Accelerator projektek 80 millió Euró támogatást osztanak szét nyílt pályázatokon (Open Call) keresztül kkv-knak, start-up és web-es vállalkozásoknak, hogy „okos” internetes alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesszenek ki az FI PPP programban létrehozott nyílt fejlesztési platformra, a FIWARE technológiára alapozva. A pályázatokon nyertes vállalkozások 50-200 ezer Euró vissza nem térítendő támogatást kaphatnak innovatív alkalmazások fejlesztésére, olyan területeken, mint pl. energetika, közlekedés, mezőgazdaság és élelmiszeripar, egészségügy, kreatív iparágak, logisztika, gyártástechnológia és „okos” városok.

A FIWARE Accelerator projektek tavaly szeptember óta folyamatosan hirdetik meg pályázataikat vállalkozások számára. Jelenleg a következő témakörökben állnak rendelkezésre nyitott pályázati lehetőségek a FIWARE Accelarator Program keretében:

  • Smart cities
  • Transport
  • Energy and environment
  • Agrifood
  • Social and learning

A FIWARE programról és az Accelerator projektekről, valamint a nyitott pályázatokról a program honlapján lehet tájékozódni: http://www.fi-ware.org/

A projektjavaslat elkészítésében a pályázók segítséget kaphatnak a Nemzeti Innovációs Hivatalban 2014. november 26-án megrendezett FIWARE Accelerator Információs Napon elhangzott előadások, melyek prezentáció letölthetők a rendezvény internetes oldaláról:
http://nkfih.gov.hu/magyar/rendezvenyek/future-internet-ppp

További információ: Németh Vilmos
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal”

Forrás:
Nyitott FIWARE Accelerator Pályázatok; Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége; 2015. január 27.