Skip to main content
közigazgatás: magyar

Mentor–oktatók fogják erősíteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlődését a jövőben

Szerző: 2015. február 12.No Comments

„Vezető kormányzati, közigazgatási, rendészeti és honvédelmi szakemberek mentor –oktatóként fogják erősíteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlődését a jövőben. A mentor-oktatói (Mentor Universitatis ) cím használatáról szóló oklevelet február 11-én adták át az NKE Ludovika Főépületében, ahol megalakult a Mentorok Kollégiuma is. Vezetőjének Gazsó L. Ferencet, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját választották meg.

Szükség van egyfajta lelki és szellemi kapocsra az egyetem és támogatói között, ennek megvalósulását is jelenti a többi között a mentor-oktatói cím – hangsúlyozta köszöntőjében Prof. Dr. Patyi András. Az NKE rektora szerint egyre összetettebb az állam működése, ami felkészült szakembereket igényel. Az egyetemen a tudás átadása alapvetően az oktatói-kutatói gárda feladata, de kellenek olyan „külső” szakemberek, szakértők is, akik a saját területükön felhalmozott gyakorlati tudással és tapasztalattal hatékonyan tudják segíteni az egyetem fejlődését.

Az ünnepséget követően a mentor-oktatók részvételével megalakult a Mentorok Kollégiuma, amely véleményező és javaslattevő szakértői testületként működik majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az alapító ülésen a testület elnökévé egyhangúlag Gazsó L. Ferencet, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját választották meg a jelenlévők. A Mentorok Kollégiuma elfogadta ügyrendjét is, amely szerint legalább negyedévente ülésezik majd a testület.

A jogász végzettségű Gazsó L. Ferenc több mint harminc éve dolgozik a sajtóban, 2 éve vezeti vezérigazgatóként a Magyar Távirati Iroda munkáját. A Mentorok Kollégiumának frissen megválasztott elnöke azt szeretné, ha a testület egyfajta projektszemlélettel segítené, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem külső kapcsolataiban is minél sikeresebb legyen.

Az NKE mentor-oktatói olyan szakemberek, akik a kormányzati, közigazgatási, rendészeti, honvédelmi, illetve az Egyetem egyéb tevékenységéhez kapcsolódó szakterületen kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek, és szakmai-gyakorlati tudásukkal hozzájárulnak az intézmény oktatási, kutatási és kulturális feladatainak fejlesztéséhez. Mentor –oktatói címben részesült többek között dr. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke, Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. Biró Marcell, a Belügyminisztérium miniszteri kabinetfőnöke és Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára. A címet öt éven keresztül viselhetik a szakemberek, akik a többi között előadást tarthatnak, részt vehetnek a szigorlati és záróvizsga-bizottságok munkájában, valamint szakértőként a doktori és habilitációs eljárásokban. A mentor-oktatók a címmel automatikusan tagjaivá válnak a Mentorok Kollégiumának.”

Forrás:
Mentor-oktatói címeket adományozott az NKE rektora; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; 2015. február 11.
Mentor-oktatók (pdf)