Skip to main content
egészségügyközigazgatási informatika

Folytatják a kórházak informatikai infrastruktúrájának fejlesztését

Szerző: 2015. március 11.szeptember 22nd, 2019No Comments

„A kórházi informatikai infrastruktúra fejlesztésének folytatására 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre – közölte Divinyi Zsombor, a márciusban megalakult Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főosztályvezetője újságírókkal kedden Siófokon, egy szakmai konferencián.

Az ÁEEK irányításával és konzorciumi partnere, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. közreműködésével megvalósuló projekt felelőse hangsúlyozta: az Európai Unió által 70 százalékban, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap által 30 százalékban támogatott program önmagában nem értelmezhető, folytatása egy már lezárult – két ütemben mintegy négy és fél milliárd forint értékű – központi informatikai fejlesztésnek.

Ennek az idén már elindult projektnek a célja, hogy a fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátó egészségügyi intézmények a számukra biztosított, összességében mintegy nyolcezer informatikai eszköz, szoftver és licenc segítségével „egy virtuális központi térbe csatlakozva egymással is tudjanak kommunikálni” – mondta a főosztályvezető. Hozzátette: a tervek szerint a jövő ősszel lezáruló fejlesztés 198 egészségügyi intézményt, minden hazai kórházat érint.

Az ÁEEK szervezésében kedden kezdődött kétnapos siófoki konferencián a mintegy 350 résztvevőt – a kórházak informatikai szakembereit – a projekt részleteiről és az üzemeltetéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról tájékoztatják.”

Forrás:
Folytatják a kórházak informatikai infrastruktúrájának fejlesztését; Híradó.hu; 2015. március 10.