Skip to main content
gazdaságinformatikatechnika

Intelligens közlekedési rendszerek: Arccal az ITS fejlesztések felé

Szerző: 2015. március 15.No Comments

„Rasmus Lindholm, az Ertico – ITS Europe kommunikációs és PR igazgatóját látta vendégül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. stratégiai igazgatója, Dávidházy Gábor. A találkozó elsődleges célja a két szervezet közötti együttműködési lehetőségek feltárása volt, illetve folytatódtak az októberben Bordeaux-ban megrendezésre kerülő ITS World Congress-el kapcsolatos egyeztetések.

A jelenleg elsősorban mobilparkolásban és e-matrica értékesítésben tevékenykedő hazai társaság a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform megvalósítására létrejött projekt munkálatait is aktívan végzi, de kiemelt szerepet vállal az okos város koncepció és szabályozás kialakításában és az intelligens közlekedési rendszerek egyéb területein is. Már a megvalósult rendszerek is nemzetközi érdeklődésre tartanak számot, a mostani találkozó megerősítette a résztvevőket ebben.

Látogatása során az Ertico – ITS Europe képviselője találkozott az intelligens közlekedési rendszer kapcsán érintett, további hazai szervezetek képviselőivel. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szervezett program keretében egyeztetés zajlott Dr. Barcsa Lajossal, Debrecen alpolgármesterével is, aki hangsúlyozta a nemzetközi együttműködési lehetőségek jelentőségét, hiszen a tapasztalatcsere, az egymástól való tanulás szerepe megnő a hasonló kihívásokkal szembesülő nagyvárosok esetében. A debreceniek rövidesen összeállítják az okos város víziójának valóra váltásához szükséges „kívánság listájukat”, amelyről a következő, nyári találkozón konzultálnak.

Az ITS fejlesztések számtalan hazai szereplője közül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az IBM Magyarország vett részt az egyeztetések első körében, a következő – a tervek szerint hosszabb – látogatásra júniusban kerül sor.”

Forrás:
Arccal az ITS fejlesztések felé; Nemzeti Mobilfizetési Zrt.; 2015. március 11.
Lásd még: ERTICO – ITS Europe és ITS World Congress