Skip to main content
gazdaságszakirodalom

Osztott szolgáltatások – egy innovatív szervezeti forma vizsgálata

Szerző: 2015. március 30.No Comments

„…A kutatás egy innovatív szervezeti megoldás, az osztott szolgáltatás (shared service) modell hazai piaci tendenciáira, a piaci szereplők szervezeti felépítésére, működési stratégiájára és szolgáltatási gyakorlatára koncentrál. Ugyan a kutatás érintőlegesen foglalkozik a különböző „sourcing és shoring” modellek bemutatásával is, azonban csak olyan mértékben, amennyire ezek az osztott szolgáltatás modellhez kapcsolódnak és annak megértését, más modellektől való megkülönböztetését, illetve egységes keretrendszerben való elhelyezését segítik.

A kutatásom célja, hogy hiánypótló módon strukturálisan és stratégiailag elhelyezzem az osztott szolgáltatás (shared service) modellt az innovatív szervezeti elméletek között, majd empirikus vizsgálatokkal aktuális képet formáljak az osztott szolgáltató piac legfontosabb nemzetközi trendjeiről, azonosítsam a hazai piacon működő szereplőket és elemezzem az általuk alkalmazott üzleti gyakorlatot. Olyan piacelemzés elvégzésére törekszem, amely alkalmas a piaci mozgások feltárására és elősegítheti a döntéshozók számára a piaci mozgások megértését és így az egész szektor fejlődését. A kutatás a hazai osztott szolgáltató piac olyan részterületeire fókuszál, amelyeket korábban még egyáltalán nem vagy csak részben vizsgáltak…”

Forrás:
Osztott szolgáltatások – egy innovatív szervezeti forma vizsgálata; Marciniak Róbert; Miskolci Egyetem, Vállalkozáselmélet és -gyakorlat Doktori Iskola; 2015. április 22. (pdf)