Skip to main content
gazdaságinformatika

A rezsiszámlákat is bekebelezi a Google

Szerző: 2015. április 7.No Comments

„A hagyományos, offline postaládák egyik utolsó funkcióját is kiiktatná a Google a legújabb tervével. A cég már dolgozik azon, hogy a rezsiszámlákat is Gmailben (vagy a másik emailszolgáltatásukban, az Inboxban) kaphassuk meg, és rögtön onnan be is fizethessünk mindent. A szolgáltatás nemcsak hasznos, de ráadásul a csodálatos Pony Express néven fut, és a tervek szerint még idén, a negyedik negyedévben meg is érkezik.

Mindemellett, ha már az emailfiókunkról van szó, a számlákkal együtt rögtön kéznél lenne a szolgáltatók elérhetősége is. Továbbá a számlákat meg lehetne osztani másokkal, ami hasznos lehet például egy albérletben.

Az még nem világos, hogy a szolgáltatásból látna-e közvetlen bevételt a Google, vagy a személyre szabott hirdetéseket szeretnék-e még jobban személyre szabni az újabb adatok becsatornázásával. Ez utóbbi várhatóan elég nagy felháborodást váltana ki, mert a céget egyébként is folyamatos támadások érik az adatkezelési gyakorlata miatt.

Az mindenesetre biztos, hogy aki használná a szolgáltatást, annak meg kell majd adnia a személyes adatait, például a társadalombiztosítási számát, a Google partnereinek. Egyelőre a szolgáltatók számláit postázó cégekkel egyezkednek, de elképzelhető, hogy közvetlenül a szolgáltatókkal is meg fognak majd egyezni.

Persze már eddig is egyre többen intézik neten a számlafizetést, de ha a folyamat tovább egyszerűsödik azzal, hogy nemcsak újra a fő postaládánkba érkeznek a számlák, de ugyanott rögtön le is lehet tudni az egész folyamatot, akkor az önkormányzaton és a szórólap-osztogatókon kívül tényleg senki nem fogja használni a fizikai postaládákat.

Azért a Díjnetnek egyelőre nem kell nagyon izgulnia. A Pony Express az Egyesült Államokban indul majd be először, és szokás szerint bizonytalan, hogy hozzánk mikor érhet el. Ráadásul a szolgáltatók errefelé nem mindig engedik ki szívesen a kezükből a számlaügyek intézését, még akkor se, ha ezzel esetleg az ügyfelek életét nehezítik meg”

Forrás:
A rezsiszámlákat is bekebelezi a Google; Bolcsó Dániel; Index.hu; 2015. március 25.