Skip to main content
közigazgatási informatika

1000 új munkaállomásból álló informatikai fejlesztés az Országos Bírósági Hivatalnál

Szerző: 2015. április 8.No Comments

„Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében közel 200 millió Ft értékben szerez be 781 db tárgyalótermi, 219 db irodai munkaállomást és 219 db irodai monitort. Az 1000 új munkaállomásnak köszönhetően javulhat az informatikai biztonság, illetve a bírósági ügyintézés is gyorsabbá válhat. Az erről szóló megállapodást ma írták alá a nyertes konzorcium képviselőjével.

A mintaprojektnek minősített Svájci-Magyar Együttműködési Program célja a bíróságok fizikai és informatikai biztonságának elősegítése, az ügyfelek biztonságérzetének javítása, illetve a hatékonyabb ügyintézést elősegítő adatbázis-kapcsolatok kialakítása.

A Svájci Hozzájárulásból megvalósuló „A bíróságok ellátása biztonságot növelő berendezésekkel és informatikai alkalmazásokkal” című projekt során lezárult a „Munkaállomások beszerzése” tárgyú közbeszerzési eljárás. Ennek keretében a legjobb ajánlatot a Delta Systems Kft-t, a Delta Services Kft-t, illetve az Invitel Technocom Kft-t tömörítő konzorcium tette 192.570.543 Ft-os vállalási árral.

Az OBH elnökének kiemelt stratégiai célja a tárgyi feltételek biztosítása, ezért a szerződés szerint az Országos Bírósági Hivatal 781 db tárgyalótermi, 219 db irodai munkaállomást és 219 db irodai monitort szerez be. A korszerű informatikai eszközöknek és munkaállomásoknak köszönhetően a XXI. századi elvárásoknak megfelelő informatikai biztonság valósulhat meg, illetve a bírósági ügyintézés gyorsabbá és egyszerűbbé válhat.

A munkaállomások beszerzéséről szóló szerződést dr. Kis Gergely, az Országos Bírósági Hivatal Projektirodájának főosztályvezetője és Szűcs Norbert, a Delta Systems Kft. igazgatója írta alá.

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásában valósul meg.
Az ünnepélyes aláírásról szóló képek ITT tekinthetők meg.

Bővebb információ:
http://www.birosag.hu/eu-projektek/svajci-hozzajarulas
http://projektjeink.birosag.hu/20140815/sh-922-biztonsagnovelo-projekt
www.svajcihozzajarulas.hu
http://www.swiss-contribution.hu

Forrás:
1000 új munkaállomásból álló informatikai fejlesztés az Országos Bírósági Hivatalnál; Országos Bírósági Hivatal; 2015. április 7.