Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatási informatika

Kiberbiztonsági központot tervez nyitni az amerikai kormány a Szilícium-völgyben

Szerző: 2015. április 25.április 27th, 2015No Comments

„A Szilícium-völgy tech cégeink központja mellett hamarosan feltűnnek a hárombetűs ügynökségek is.

Kiberbiztonsági központot tervez nyitni az amerikai kormány a Szilícium-völgyben, annak érdekében, hogy közelebb hozza egymáshoz a szövetségi ügynökségeket a vállalatokkal

Az új központ a Nemzeti Kiberbiztonsági és Kommunikációs Integrációs Központ (NCCIC) kihelyezett részlege lesz, éjjel nappal a kormányzati és a vállalatok biztonságán dolgozva.

„Szeretnénk megerősíteni a kulcsfontosságú kapcsolatainkat a Szilicium-völgyben és biztosítani a kormányzati és a magánszektor számára gyümölcsöző lesz a szoros kapcsolat.” – mondta Jeh Johnson belbiztonsági miniszter.

A miniszter elismerte, hogy némi tehetség-elszipkázásra is készülnek, hiszen a kormányzatnak nagy szüksége van profi biztonsági szakértőkre. Két hónapja Obama elnök, a Stanford Egyetemen tartott beszédében emelte ki, mekkora szüksége van a nemzetnek a tehetségekre.

Az elnök több biztonsági vállalat vezetőjével egyeztetett a támadásokkal kapcsolatos kölcsönös információcseréről. A cégek bár nem zárkóztak el a dologtól, azért nem szívesen adnák ki adataikat a kormányzatnak.”

Forrás:
Beköltözik az amerikai kormány a techparadicsomba; Computerworld; 2015. április 22.
DHS chief shares plan for Silicon Valley satellite office, also talks China, NCCIC and encryption; Dibya Sarkar; FierceHomeland Security; 2015. április 22.