Skip to main content
közigazgatás: magyar

Lázár János: „kormányzati helyszín lehet Miskolc”

Szerző: 2015. április 25.No Comments

„Idén dönthet a kormány arról, hogy mely vidéki városokba kerülhetnek központi kormányzati szervek. Miskolc is lehet kormányzati helyszín – mondta a Miskolci Naplónak nyilatkozó Lázár János…Lázár János Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt érkezett kedden Miskolcra. A látogatás apropóján adott interjút a Miskolci Naplónak.

Lázár János kérdésünkre elmondta: a miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága már Kecskemétre költözött. Más vidéki városokat is bevonnak a központi kormányzati munkába. Miskolc esélyes arra, hogy egy komoly terület kormányzati igazgatása kerüljön a városba.

Miskolci Napló: Korábban szó esett arról, hogy minisztériumok vagy államtitkárságok vidéki településekre költöznek. A miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága például már Kecskeméten működik. Miskolcon lehet ilyen állami intézmény?
Lázár János miniszter: Az államreform-bizottság készített egy tervet arra, hogyan lehet a magyar városokat bevonni a központi kormányzati munkába. Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el. A kérdést a kormány vizsgálja, idén döntés fog születni.

Miskolci Napló: Milyen területről lehet szó?
Lázár János miniszter: Erre még nem tudok válaszolni, de az egészen biztos, hogy a város logisztikai, gazdasági szempontból alkalmas arra, hogy kiemelt állami intézménynek adjon otthont…”

Forrás:
Lázár János: „kormányzati helyszín lehet Miskolc”; minap.hu; 2015. április 23.