Skip to main content
gazdaság

Nagyon kevés helyen fogadnak el bankkártyát

Szerző: 2015. április 26.No Comments

„Az EU-átlag eléréséhez háromszor annyi fizetési terminál kellene a magyar piacon, mint amennyi jelenleg használatban van – hangzott ez az Ingencio fizetési megoldásokat szolgáltató vállalat sajtóbeszélgetésén.

Az uniós átlag körülbelül 300 ezer terminál minden 10 millió lakosra, ehhez képest Magyarországon mindössze nagyjából 100 ezer egység működik – mondta Szabó Gábor, az Ingenico Magyarországért felelős vezetője. Ez a mostani szint is úgy alakult ki, hogy az elmúlt 10 évben megnégyszereződött a forgalomban lévő pos terminálok száma.
Ottilia Rouguet, az Ingenico Eastern Europe marketing- és kommunikációs igazgatója hozzátette, várhatóan uniós szinten is megnő a jövőben a terminálok száma, eddig a kereskedők ugyanis a magas interchange díjakra hivatkozva nem fejlesztették a hálózatukat, ezzel érték el, hogy az unióban csökkenjenek a díjak. Most már nagy rajtuk a nyomás, hogy ezért cserébe újabb terminálokat hozzanak forgalomba.

Szabó elmondása szerint az Ingenico jelenleg 85-90 százalékos részesedéssel bír a magyar piacon. A jövőben a cég a mobilterminálokban illetve az internetes vásárlások további térnyerésében látja a legnagyobb hazai üzleti lehetőségeket”

Forrás:
Nagyon kevés helyen fogadnak el bankkártyát; Rácz Gergő; Napi Gazdaság Online; 2015. április 23.