Az állami és önkormányzati nyilvántartások együttműködésének általános szabályairól szóló 2013. évi CCXX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló BM rendelet tervezete

„Az előterjesztés célja az állami és önkormányzati nyilvántartások együttműködésének általános szabályairól szóló 2013. évi CCXX. törvény (a továbbiakban: Iop tv.) végrehajtása érdekében az Iop tv. 16. § (2) és (4) bekezdésének felhatalmazása alapján szükséges, miniszteri rendeleti szintű szabályok megalkotása.

A végrehajtási rendelet a nyilvántartók kötelezettségeiről rendelkezik, az automatikus adatelérési felület megvalósításáról és az üzemeltetésére vonatkozó kötelezettségekről, mint pl. az adatkapcsolat-szolgáltatás automatikus adatelérési felületen keresztül történő igénybevételének biztosítása; az adatigénylések, teljesítésük vagy elutasításuk elektronikus naplózása; az elektronikus információs rendszer üzemszerű működésének leállása vagy meghibásodása következtében történt jogosulatlan adathozzáférésről a másik érintett nyilvántartó és az hatóságok haladéktalan értesítése…”

Forrás:
Az állami és önkormányzati nyilvántartások együttműködésének általános szabályairól szóló 2013. évi CCXX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló BM rendelet tervezete; Belügyminisztérium; 2015. május 18.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.