Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Veszprém megyei Kormányhivatal: sikertörténet a hatékony gazdálkodás megteremtése

Szerző: 2015. június 29.No Comments

„Igazi sikertörténet a hatékonyabb gazdálkodás alapjainak megteremtése Veszprém megyében: az előnytelen bérleti szerződések felmondása mellett telephelyeket vontak össze, továbbá bevezették a gépkocsik vezényléses rendszerét. A Rádió Orienten Baum Hajnalka főosztályvezető kiemelte, az országos kormányablak projekt keretében október 31-ig 13 egyablakos ügyintézési pont alakul a megyében.

A kormányhivatal korábbi Ellátási és Vagyongazdálkodási Osztálya a szervezeti egység vagyonkezelésén, az ingyenes használatban lévő ingatlanok költséghatékonyabb használatán, valamint a feladatellátáshoz szorosan igazodó gépjárműpark felhasználásának ütemezésén dolgozott. A hivatal szervezeti egységeinek működése 2011-től folyamatosan optimálisabbá vált.

A Rádió Orienten Baum Hajnalka kiemelte, igazi sikertörténet a hatékonyabb gazdálkodás alapjainak megteremtése. „Az előnytelen bérleti szerződések felmondása mellett telephelyeket vontunk össze, továbbá bevezettük a gépkocsik vezényléses rendszerét, amely jelentősen csökkentette az üzemanyagköltségeket” – a főosztályvezető hozzátette, 2013-tól a járási hivatalvezetők vezetésével folytatódtak a megkezdett takarékossági törekvések.

Veszprém megyében az országos kormányablak projekt keretében október 31-ig 13 egyablakos ügyintézési pont alakul. Emellett európai uniós forrásból 4 munkaügyi kirendeltség felújítása és a rehabilitációs felülvizsgálatoknak helyt adó épület akadálymentesítése várható – sorolta a beruházásokat a vendég.

A 2015. április 1-jei integráció hatására, az Informatikai Főosztály és a Pénzügyi Főosztály összeolvadásával született meg a Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály. Baum Hajnalka kiemelte, szervezeti egysége a kormányhivatal gazdasági egyensúlyát, illetve az informatikai eszközök biztonságos üzemeltetését biztosítja. „Munkánk kulcsszerepet tölt be a kormányhivatal működésében. A két funkcionális alappillér hatással van valamennyi szervezeti egység zavartalan működésére.””

Forrás:
Sikertörténet a hatékony gazdálkodás megteremtése; OrientPress; 2015. június 24.