A rendőrök nem árulhatják el az Interneten, hogy rendőrök

„Az országos rendőrfőkapitány utasítása szerint a hivatásos állomány tagja az internetes felületen magánszemélyként történő megnyilvánulásakor vagy magánvéleménye kinyilvánításakor nem hozhatja nyilvánosságra, hogy rendőr.

A Hivatalos Értesítő pénteki számában megjelent utasításban az áll: rendőr az állományba tartozásának tényét, a beosztását, a rendfokozatát, valamint az állományba tartozásra utaló képet, kép- és hangfelvételt nem hozhat nyilvánosságra.

Az utasítás célja, hogy a rendőr vagy közeli hozzátartozója ne legyen kitéve “a hivatali kötelezettséggel összefüggésben illetéktelen befolyásolásnak”, a rendőri foglalkoztatásra visszavezethető esetleges fenyegetésnek. További célja, hogy a rendőrség működésébe vetett közbizalom csorbítására alkalmas, így különösen a rendvédelmi hivatás etikai alapelveivel össze nem egyeztethető véleménynyilvánításokat megelőzze – áll az utasításban, amely szombaton lép hatályba.”

Forrás:
A rendőrök nem árulhatják el az interneten, hogy rendőrök; Origo; 2015. július 11.
Az országos rendőrfőkapitány 11/2015. (VII. 10.) ORFK utasítása a hivatásos állomány tagjának az internetes felületen a hivatásos állományba tartozására vonatkozó adatok nyilvánosságra hozatalának szabályozásáról; Hivatalos Értesítő; 2015. évi 35. szám; 2015. július 10.; 4217. oldal (pdf)

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar, törvények, határozatok
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.