Skip to main content
informatikatávközlés

Csöndben lesz világcég a magyar Cellum

Szerző: 2015. július 19.No Comments

„Kínai piacra lépést tervez a vállalat, hogy a világ leggyorsabban fejlődő piacán is a fejlesztőcég mobiltárcáját használhatják.

A Cellum a sanghaji Mobile World Congress konferencián bejelentette, hogy Thaiföld és Indonézia után hamarosan Kínában is mobilfizetési- és kereskedelmi szolgáltatásokat kínál majd.

A konferencia mobilfizetéssel foglalkozó szekciójában tartott előadásában Kóka János arról beszélt, hogy az ázsiai piacokon a mobiltranzakciók terén a felhasználói élmény mellett a biztonság a legfontosabb kérdés. A Cellum vezérigazgatója a kínai közönségnek először ezen a konferencián mutatta be a cég ún. white-label (márkázható) mobiltárcáját, amit a helyi igényekre szabva fognak értékesíteni, és elérhető lesz mind komplett, kulcsrakész szolgáltatásként, mind moduláris formában.

Ezen kívül Kóka János bemutatta a Cellum Plug and Pay szolgáltatáscsomagját is, aminek segítségével a kereskedők mobilapplikációi kártyás fizetési funkcióval bővíthetők. A konferencián komoly érdeklődés fogadta a cég Split Secret (eltört titok) nevű szabadalmaztatott, biztonságos kártyatár- és tokenizációs technológiáját, ami stabilan nulla százalékos visszaélési rátával büszkélkedhet.

A piac kapcsán Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója elmondta: „Kína a mobilkereskedelem szempontjából páratlan lehetőségeket rejt a Cellum számára: nemcsak a világ legnagyobb gazdasága a vásárlóerő alapján, hanem itt van a legtöbb internetfelhasználó is, akik csak a külföldi webshopokban éves szinten összesen több mint 60 milliárd dollárt költenek el. Kína e-kereskedelmi piaca pár éven belül nagyobb lesz, mint az amerikai, brit, japán és francia társai együttvéve. A középosztály növekedésével pedig 2020-ra a 3G-képes vagy annál fejlettebb okostelefont használók száma elérheti az 1,2 milliárdot. Az e-kereskedelmi tranzakciók közel 50%-át már most mobiltelefonról indítják. A piacot az Alipay és a Tenpay uralja, de a Cellum bőven lát lehetőséget kiszolgálni a pénzintézeteket, készülékgyártókat és távközlési cégeket márkázható mobiltárca-szolgáltatásokkal, valamint a kereskedőket beépíthető fizetési modulokkal.”

A fejlesztőcég kínai piacra szánt, a Cellum Mobile Next platformra épülő szolgáltatásai 2016-ban jelennek meg, ehhez PCI-DSS megfelelőségű helyi infrastruktúrát létesít.”

Forrás:
Csöndben lesz világcég a magyar Cellum; IT café; 2015. július 17.