Skip to main content
közigazgatási informatika

Digitálisan is elérhetővé válnak novembertől a társasházak alaprajzai és ügyiratai

Szerző: 2015. augusztus 12.No Comments

„Digitálisan is elérhetővé válnak novembertől az ügyfélkapun keresztül a társasházak és szövetkezeti házak alaprajzai és ügyiratai, a fejlesztés az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) révén elnyert 1 milliárd 491 millió forintból valósul meg – jelentette be Fekete Gábor, a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) főigazgatója sajtótájékoztatón Budapesten.

Kiemelte: a fejlesztés célja a digitális földhivatal kiépítése és ehhez kapcsolódóan az ügyfélközpontú földhivatali ügyintézés kialakítása. Az intézet még 2012-ban kapta meg az európai uniós vissza nem térítendő támogatást, a digitális alaprajzok interneten keresztüli 24 órás elérhetősége, vagyis röviden a DALNET24 projekt kivitelezésére – tette hozzá.

Szilvay Gergely, a FÖMI földügyi igazgatója elmondta, hogy az intézmény a DALNET24 segítségével kívánja digitális ingatlan nyilvántartási okiratárrá alakítani a jelenleg még analóg módon működő rendszerét. Megjegyezte: azért választották ezt az ügytípust, mert a társasház- és szövetkezeti-ház ügyeljárás szinte minden állampolgárt érinthet élete során, emellett a kis- és középvállalkozók, beruházók, közműcégek és az államigazgatás több szereplője is a különböző eljárásokban közvetlen vagy közvetett kapcsolatban áll ezen ügytípussal.”

Forrás:
Digitálisan is elérhetővé válnak novembertől a társasházak alaprajzai és ügyiratai; Magyar Építéstechnika; 2015. augusztus 12.
DALNET24 projekt; Földmérési és Távérzékelési Intézet
EKOP-2.1.17/A – Földhivatali folyamatok ügyfélközpontú átalakítása és ahhoz szükséges korszerűsítése; Széchenyi 2020