Skip to main content
informatikaközigazgatási informatikaszakirodalom

Közadatok interoperabilitása: alapszókészlet, helytudatos adatok – műhelykonferencia: Berlin, 2015. november 25-26.

Szerző: 2015. szeptember 18.No Comments

„A nyílt adatok hatékony és sikeres használata nagyban függ azok elérhetőségétől, valamint a legtöbb esetben egymással való interoperabilitásuk mértékétől. A Share-PSI 2.0 projekt (EU FP7) ötödik, egyben utolsó műhelykonferenciája a közadatok interoperabilitása témát járja körbe, többek között az alapszókészlet, helytudatos adatok szempontjából (Berlin Workshop: Maximising interoperability — core vocabularies, location-aware data and more).

A projekt maga egy európai tematikus hálózat az állami szektorban megvalósuló nyílt adatok használatára vonatkozó politikákkal kapcsolatos kezdeményezések és tapasztalatok megosztására. Mint minden Share-PSI műhelykonferenciának, a berlini rendezvénynek is célja a jó gyakorlatok összegyűjtése elsősorban az állami szektor információira összpontosítva, de a kulturális örökség, a gazdasági és tudományos adatok is figyelmet kapnak. A jó gyakorlatokat maga a Share-PSI 2.0 projekt kodifikálja olyan nemzetközi szabványügyi szervezetekkel karöltve, mint a World Wide Web Konzorcium (W3C), az Open Geospatial Consortium (OGS) és az Open Group.

A november 25-26-án tartandó műhelykonferencián való részvétel ingyenes. A rendezvényre előadóként vagy szekcióvezetőként is lehet jelentkezni, ennek részletei valamint további információ a Műhelykonferencia honlapján található.”

Forrás:
Közadatok interoperabilitása: alapszókészlet, helytudatos adatok – műhelykonferencia: Berlin, 2015. november 25-26.; W3C Magyar Iroda (MTA SZTAKI); 2015. szeptember 9.