Skip to main content
közigazgatási informatika

Használt autó vásárlásánál segíthet a Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás

Szerző: 2015. szeptember 27.No Comments

„Elindult a KEKKH egyik hiánypótló alkalmazása, amely a gépjárművekkel kapcsolatos kulcsadatok azonnali lekérdezését teszi lehetővé. A Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás célja, hogy a használtautó vásárlás során minden olyan, az adott gépjárműre vonatkozó adatot, könnyen és gyorsan megismerhessen a leendő tulajdonos, amely csökkentheti a vásárlás kockázatait. Mindez megoldást kínálhat a visszatekert kilométerórák és a trükkös használtautó nepperek ellen is.

A szolgáltatás elérhető a KEKKH honlapján (www.kekkh.gov.hu), a Webes Ügysegéd felületén. Bővebb információt, a lekérdezhető adatok körének ismertetését, valamint a szolgáltatás használatának feltételeit az alábbi linken található tájékoztató tartalmazza: www.nyilvantarto.hu/ugyseged/Tajekoztato A szolgáltatás használatához kattintson ide, majd válassza ki a Gépjármű adatlekérdezés menüpontot.”

Forrás:
Használt autó vásárlásánál segíthet a Gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás; Közigazgatási és Elektronikus Közszolgálatások Központi Hivatala; 2015. szeptember 11.