Skip to main content
gazdaság

Egyházi állásportált indított közösen hét szerzetesrend

Szerző: 2015. október 10.No Comments

„Egyházi állásportált indított csütörtökön egy konzorcium, amely hét, közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrendből áll. Az oldal oktatási, szociális és egészségügyi területen kínál állásokat – közölte a konzorcium vezetője, a Piarista Rend Magyar Tartománya. A közlemény szerint a www.egyhaziallas.hu oldalt elindító konzorciumot a piaristák mellett a Boldogasszony Iskolanővérek, a Congregatio Jesu (Angolkisasszonyok), az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (jezsuiták), a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, valamint a Szalézi Intézményfenntartó alkotja, az általuk fenntartott iskolákban és óvodákban országszerte 15 ezer gyermek keresztény szellemű nevelése, oktatása zajlik.

Az oldalon a történelmi egyházak fenntartása alatt álló intézmények oktatási, szociális és egészségügyi területre szóló álláshirdetései olvashatók. A portált a közleményben hiánypótlónak nevezték, jelezve: eddig még senki nem nyújtott álláshirdetési szolgáltatást koncentráltan a vallásos értékrendet magukénak valló vagy erre nyitott álláskeresőknek, sem a történelmi egyházi fenntartású intézmények számára. A júniusban elindított úgynevezett bétaverzión az intézményi hirdetők száma megközelítette a százat, és csaknem 5300 felhasználója lett az oldalnak.

A kezdeményezést a közeljövőben a vallásos értékrendet magukénak érző cégek hirdetéseivel is bővíteni kívánják, ezzel is biztosítva az állásportál önfenntartó működését. A konzorcium tavasszal 180 millió forintos uniós támogatást nyert el intézményfejlesztésére, az állásportált is ennek keretében indították el.”

Forrás:
Egyházi állásportált indított közösen hét szerzetesrend; SG.hu/MTI; 2015. október 8.