Skip to main content
közigazgatás: magyar

Átadták Zala megye legnagyobb kormányablakát

Szerző: 2015. október 18.No Comments

„Nagykanizsa – Az országban elsőként Zala megyében valamennyi járásban működnek a kormányablakok. Ezt Rigó Csaba, megyei kormánymegbízott jelentette be pénteken, amikor a megyében utolsóként sor került a nagykanizsai járási kormányablak avatására.

Az Eötvös téri, úgynevezett kék ház földszintjén kialakított ügyféltérben 21 ügyfélpult várja az állampolgárokat, hogy hivatalos ügyeiket gyorsan, kényelmesen és hatékonyan intézhessék.

A pénteki ünnepségen elsőként dr. Józsa Zsanett, a járási hivatal vezetője mondott köszöntőt, aki egy mondatban összefoglalta a kormányablakok szerepét. E szerint a közigazgatás a közönségért van.

– A kormány komoly feladatot vállalt magára, amikor 2010-ben elkezdte a közigazgatás átalakítását, ám mostanra beérett a munka gyümölcse, az állampolgárok a korábbinál egyszerűbben és kényelmesen intézhetik hivatalos ügyeiket – említette Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Tóth Nándor, Kanizsa alpolgármestere az önkormányzat nevében mondott köszönetet a beruházásért, s megemlítette, hogy az épület környezetének szebbé tételéhez a város is hozzájárult, hiszen a most zajló belvárosi rekonstrukció keretében megújult a hivatal előtti tér, illetve a közeli Eötvös téren is fejlesztések valósulnak meg.

– Büszkén jelenthetem be, hogy az országban elsőként Zala megyében készült el és működik valamennyi járás új kormányablaka – mondta Rigó Csaba kormánymegbízott, aki hozzátette: bár a kanizsai létesítményt avatják utolsóként a megyében, ám mind közül ez a legnagyobb. Az új kormányablak kialakítása mellett komoly energetikai modernizáción is átesett az épület. Az energiaracionalizálást és így a megtakarítást a megyei kormányhivatal több épületénél folytatjuk.

Mint elhangzott: a járási kormányablakokban jelenleg több mint 400 ügytípus esetében tudnak segíteni, ám később az a cél, hogy mindent egy helyen lehessen intézni.[zaol.hu]”

—-

„…Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott az avatáson egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarországon az első megye Zala, ahol a korábbi vállalásnak megfelelően teljesen kiépült a kormányablakok hálózata. A nagykanizsai épületben 21 ügyfélpultnál és három fotófülkénél fogadják az érkezőket, akik ma már több mint 400 különböző ügyet intézhetnek egy helyen.

Szólt arról is, hogy Zalában az elmúlt két évben több mint kétmilliárd forintot fordítottak a kormányablakok kialakítására, berendezésére és az épületeik energetikai korszerűsítésére, amivel már idén mintegy 50 millió forint energiamegtakarítást érnek el. Mindemellett a 256 zalai település mintegy 80 százalékát lefedő települési ügysegédi hálózat munkatársait is korszerű számítástechnikai eszközökkel látták el – jelezte a kormánymegbízott.[OrientPress]”

Forrás:
Átadták Zala megye legnagyobb kormányablakát; Pásztor András; zaol.hu; 2015. október 16.
Átadták Zala megye legnagyobb kormányablakát; OrientPress; 2015. október