Skip to main content
informatikaInternet

A webhelyek egynegyede a WordPressre épül

Szerző: 2015. november 15.No Comments

„Mérföldkőhöz érkezett az ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer. A W3Techs nevű webelemző portál rámutatott, hogy immár az oldalak egynegyede a WordPress rendszerén alapul. Két évvel ezelőtt ez az arány még 20 százalék volt. Az októberben újonnan elérhetővé vált honlapok közel 30 százaléka épül a WordPressre. A tartalomkezelő rendszerek rangsorában a WordPress még jobban áll, hiszen a piaci részesedése 58,7 százalék. A vetélytársak közül a Joomla 6,6; a Drupal 5, a Magento 2,9, míg a Blogger 2,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A mérésekhez az Alexa listáján szereplő első 10 millió portált vették alapul. A W3Techs közölte, hogy a felhasznált adatok annyira átfogóak, hogy túlzás nélkül állíthatják, hogy az egész webet lefedik.

A WordPress webes alkalmazásként eredetileg blogok létrehozására lett kifejlesztve, de napjainkban egyre gyakrabban oldalak elkészítésére is felhasználják a tartalomkezelő rendszert. A WordPress előnye, hogy a használatát akár a laikusok is rövid időn belül elsajátíthatják és részben ennek is köszönheti a nagy népszerűségét. Ugyanakkor a megoldás az elterjedsége miatt az egyik kedvenc célpontja a hackereknek. Ezek a támadások gyakran sikeresek is, mert a WordPress-használók sokszor elmulasztják frissíteni a tartalomkezelő rendszert.”

Forrás:
A honlapok egynegyede a WordPressre épül; SG.hu; 2015. november 12.
Seventy-Five to Go; Matt Mullenweg; 2015. november 8. [a WordPress fejlesztője] WordPress now powers 25% of the Web; Emil Protalinksi; 2015. november 8.