Skip to main content
informatika

Megérkezett a FUTÁR 2.0

Szerző: 2015. december 6.No Comments

„Megújult az okostelefonra és tabletre fejlesztett BKK FUTÁR alkalmazás és a futar.bkk.hu címen elérhető FUTÁR utazástervező. A járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas szolgáltatást a BKK ügyfeleinek visszajelzése alapján módosították a fejlesztők. Az újratervezett felület mellett több praktikus változtatás is történt, így a továbbfejlesztett szolgáltatással az eddigiekhez képest hatékonyabban, a felhasználók által legfontosabbnak tartott szempontok szerint tervezhető meg az utazás.

A Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei hamar megkedvelték a 2014 őszén bemutatott BKK FUTÁR alkalmazást, amely megkönnyíti az utazás tervezését a fővárosban. Az eltelt időszakban a felhasználók nagyon sok pozitív visszajelzést és értékes észrevételt fogalmaztak meg a BKK FUTÁR alkalmazással kapcsolatban, s juttatták el azokat a BKK-hoz, hozzájárulva ezzel az applikáció fejlesztéséhez, tökéletesítéséhez. A fejlesztés során megújult az alkalmazás kezelőfelülete, emellett átláthatóbb és könnyebb elérni a különböző funkciókat is. A FUTÁR 2.0 az alábbi új opciókkal bővült:

Kedvenc helyek és megállók
A kedvencek közé megállóhelyet és címet is fel lehet venni, így gyorsabban lehet útvonalat tervezni a kedvenc címekre.

MOL Bubi gyűjtőállomások és kerékpáros utazástervezés
A térképen megjelennek a MOL Bubi gyűjtőállomások, emellett folyamatosan frissül az elérhető biciklik száma. Az utazástervezésnél van lehetőség MOL Bubival történő tervezésre, ilyenkor a BKK járműveit és a MOL Bubi bicikliket kombinálva tud a rendszer útiterveket ajánlani.

Nem új, de fontos funkció: a korábbi verzióhoz képest a Futár 2.0 továbbra is tartalmazza a „kerékpár” tervezési beállítást. Ezt bekapcsolva hagyományos kerékpárral történő utazásainkat tervezhetjük meg. A 3-5 km hosszú városi utazásokhoz nagyon gyakran a kerékpározás az ideális közlekedési mód. A Futár az utazástervezéskor figyelembe veszi a legújabb kerékpárosbarát fejlesztéseket, és azokat a járatokat, amiken a kerékpárszállítás megengedett.

Járművek a környéken
A térképen az alkalmazás megnyitásakor azonnal megjelennek a környékbeli járművek is. A megjelenő rétegek ki-be kapcsolhatók.

Közeli indulások
A környéken lévő megállókból induló járatok egy összesített képernyőn is láthatók, így a közelben induló járatok gyorsan áttekinthetők.

Előzmények
A legutóbb meglátogatott képernyőket összegyűjti a rendszer egy nézetbe, így a nemrég megtekintett útitervek, járatok, megállók gyorsan előkereshetők.

Újratervezett súgó és hibabejelentés
A súgó és hibabejelentés immár rázással is elérhető minden erre alkalmas eszköz esetén.”

Forrás:
Megérkezett a FUTÁR 2.0; BKK Budapesti Közlekedési Központ; 2015. december 2.