Skip to main content
gazdaságInternetközigazgatási informatikaszakirodalomtechnika

Útmutató okos városoknak

Szerző: 2015. december 6.No Comments

„A Securing Smart Cities nevű non-profit globális kezdeményezés, amely az okos városok kiberbiztonsággal kapcsolatos kihívásaival foglalkozik, a Cloud Security Alliance-szal együtt irányelveket dolgozott ki az okos városokhoz kapcsolódó technológiák bevezetéséhez.

A Securing Smart Cities nevű non-profit globális kezdeményezés, amely az okos városok kiberbiztonsággal kapcsolatos kihívásaival foglalkozik, a Cloud Security Alliance-szal együtt irányelveket dolgozott ki az okos városokhoz kapcsolódó technológiák bevezetéséhez.

„Az emberiség úgy döntött, hogy létrehoz egy utópiát, amelyet okos városnak hívunk. Ez az utópia fogja lehetővé tenni a növekedésünket és a teljesítményünk fokozását korábban elképzelhetetlen szintekre az informatikai rendszerek és technológiák segítségével. Ennek a létrehozása óriási elkötelezettséget és kihívást ró mindenkire, aki részt vesz benne, az állampolgároktól kezdve a szervezetekig. A leghatékonyabb módon kell kifejlesztenünk, működtetnünk és megvédenünk erőforrásainkat, a leghatékonyabb és legbiztonságosabb technológiák felhasználásával. Erről szólnak az irányelveink,” – mondta Mohamad Amin Hasbini, a Kaspersky Lab biztonsági szakértője és a Securing Smart Cities projektben résztvevő munkatársa.

„A városok új képességekre tesznek szert, amelyek révén erősítik a polgárok biztonságát, korszerűsítik az ügyfélszolgálatokat és csökkentik az általános kiadásokat. Ezek az új okos városok élen járnak az IoT technológiák alkalmazásában, amelyek összekapcsolják a mindenhol megtalálható szenzorokat a felhővel, hogy lényeges összefüggéseket derítsenek fel és automatizálják a döntéshozatali folyamatokat. Az okos városok nagy ígéretet hordoznak magukban, azonban kockázatok is társulnak a működésükhöz. A CSA IoT Working Group büszke arra, hogy együttműködik a Securing Smart Cities kezdeményezéssel ennek a fontos útmutatónak az elkészítésében, amelynek célja, hogy támogassa a városvezetőket a biztonságos megoldások megtalálásában.” – mondta Brian Russel, a CSA IoT Working Group társelnöke és a Lidos Cyber Security Solutions főmérnöke.”

Forrás:
Útmutató okos városoknak; Computerworld; 2015. november 27.
Lásd még: Cyber Security Guidelines for Smart City Technology Adoption ; Cesar Cerrudo, Amin Hasbini, Brian Russell; Securing Smart Cities, Cloud Security Alliance; 2015 (pdf)