Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Társadalmi egyeztetésen az „Átláthatóság a közpénzek felhasználásánál, államháztartási adattárház” című (KÖFOP-2.2.1.3-VEKOP-15) felhívás tervezete

Szerző: 2015. december 10.No Comments

„Elindult az „Átláthatóság a közpénzek felhasználásánál, államháztartási adattárház” című (KÖFOP-2.2.1.3-VEKOP-15 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.
A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2015. december 12-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a fórum-hozzászólási felület karbantartás miatt korlátozottan érhető el. A társadalmi egyeztetéssel kapcsolatos észrevételeket a palyazat@me.gov.hu email címre küldhetik el a karbantartás ideje alatt.
Szíves megértésüket köszönjük!
Partnerségi egyeztetési folyamatok 2014-2020

—-

A felhívás célja, tervezett fejlesztések
Jelen felhívás keretében megvalósuló projekt egy olyan informatikai fejlesztés végrehajtását célozza meg, amely több kincstári szakrendszer összekapcsolása révén az adatokat összevontan kezelő elemzői, adatbányászati, szimulációs felületet hoz létre, célja továbbá ezen összevont és összekapcsolt adatok online módon történő közzététele, mely hozzájárul az átláthatóság, illetve a nyílt kormányzati adatok hozzáférhetőségének növeléshez és ezzel a nyílt kormányzásra irányuló törekvések megvalósításához.

A projekt célok megvalósításának legfőbb eszköze az államháztartási információs rendszer továbbfejlesztése, államháztartási folyamatok nyomon követését támogató jelenleg erősen széttagolt információs háttér konszolidálása, a központi kormányzat, a közpénzekkel foglalkozó egyéb szervezetek stratégiai, taktikai és operatív döntéshozatali munkájának korszerű eszközökkel történő támogatása, valamint a költségvetési tervezési rendszer megújítása 4 alprojekt megvalósítása mentén:

1. Az adatminőség javítása az adattárház előtétrendszereinek fejlesztésével
* Költségvetési számvitel központi nyilvántartását szolgáló alrendszer
* Integrált könyvviteli alkalmazás
* Egységes Törzsadat-kezelő Megoldás kidolgozása

2. Államháztartási Adattárház kialakítása
* Kincstári Adattárház (KINCS-TÁR) kifejlesztése
* Államháztartási adattárház keretrendszer
* Transzparencia Portál kialakítása
* Beszámolórendszer kontrollfunkciója, felülvizsgálat fejlesztése

3.Kompetencia- és szervezetfejlesztés, belső szabályozások kialakítása

4. Tervezés rendszerének/módszertanának fejlesztése, jogszabályi környezet megteremtése
* Módszertani anyag kidolgozása
* Jogszabályok előkészítése…”

Forrás:
Társadalmi egyeztetésen az Átláthatóság a közpénzek felhasználásánál, államháztartási adattárház című felhívás tervezete; Széchenyi 2020; 2015. december 8.
Átláthatóság a közpénzek felhasználásánál, államháztartási adattárház (KÖFOP-2.2.1.3-VEKOP-15); Széchenyi 2020; 2015. december 8.