Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Téves utalás: Simonfának 300 ezer forintba került a 130 millió

Szerző: 2016. január 2.No Comments

„A települések csak néhány óráig örültek a meglepetésnek, aztán vissza kellett utalniuk az összeget. Ez azonban váratlan nehézséget jelentett többeknek.

Szilveszter előtt a Belügyminisztérium önkormányzati főosztálya az adatbázisuk adminisztrációs hibája folytán rossz helyre utalta a rendkívüli támogatások címén kiküldött összegeket. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a települések csak néhány óráig örültek a meglepetésnek, aztán vissza kellett utalniuk az összeget. Ez azonban váratlan nehézséget jelentett többeknek. Egy baranyai falu például félmilliárdot kapott, ám a visszautalás költsége kétmillió forintot tett ki. Ezt a községnek kell állnia. Somogyban a legmagasabb összeget Simonfa kapta, 130 millió forintot. Nekik is sokba került a minisztérium tévedése.

– Háromszázezer forintba került, hogy visszajuttassuk a nem várt összeget. Az Államkincstártól ígértet kaptunk arra, hogy ezt a pénzt visszafizetik, de nem tudjuk, mikor – mondta Bodrog Gábor, Simonfa polgármestere. – Volt meglepetés, amikor megláttuk a számlán, és nagyon gyorsan meglett volna a helye is. A rendezési tervünkben szerepel ugyanis egy terület kisajátítása, erre költöttük volna. Lakótelkeket alakítanánk ki, mert arra számítunk, hogy megnő a lakásépítési kedv 2016-ban a háromgyermekes családok támogatása miatt. Ez előre lendíthetné a falut. De sejtettük, hogy nem lehet ilyen szerencsénk, nem éltük bele magunkat. Mert a pici falvakat elfelejtették…”

Forrás:
Téves utalás: Simonfának 300 ezer forintba került a 130 millió; sonline.hu; 2016. január 1.