Skip to main content
közigazgatás: magyartörvények, határozatok

A központi államigazgatás felülvizsgálatát rendelte el a kormány

Szerző: 2016. január 4.No Comments

„A központi hivatalok és költségvetési szerv formában működő központi minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatát rendelte el a kormány a közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása, továbbá a polgárok és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése érdekében.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy 2016. február 1-ig nyújtson be előterjesztést, amely egységes szempontrendszer alapján átfogóan újraszabályozza a központi hivatalokat, különös tekintettel jogállásukra, szervezeti felépítésükre, létrehozásuk és funkcionális működésük alapvető feltételeire és követelményeire. 2016. április 15-ig pedig vizsgálja meg a központi hivatalok működését és készítsen összefoglaló jelentést, javaslatot téve egyúttal a szükséges átalakításokra minisztériumi bontásban.

Ennek érdekében a kormány felszólítja a nemzetgazdasági minisztert, hogy készítsen részjelentést a központi hivatalok által a 2014. és 2015. években beszedett igazgatási szolgáltatási díjakról, az érintett miniszterek pedig biztosítsák, hogy az irányításuk alatt működő központi hivatalok lehetővé tegyék a soron kívüli adatszolgáltatást.”

Forrás:
A központi államigazgatás felülvizsgálatát rendelte el a kormány; Magyar Idők/MTI; 2015. december 24.
A Kormány 1958/2015. (XII. 23.) Korm. határozata a központi hivatalok és a költségvetési szerv formában működő központi minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatáról; Magyar Közlöny; 2015. évi 203. szám; 2015. december 23.; 27176-27177. oldalak (pdf)