Informatikai fejlesztések közel 12,5 milliárd forint értékben a köznevelési intézményekben

„A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közel 12,5 milliárd forint támogatásból komplex informatikai fejlesztést valósít meg az Új Széchenyi Terv keretén belül.
A kiemelt projekt célja, hogy a közoktatási intézményeket korszerű, a kor igényeit kielégítő informatikai eszközökkel lássa el, így adva meg az alapot minden diák számára az informatikai oktatást biztosító egyenlő esélyek megteremtéséhez.

A projekt az informatikai szaktantermi eszközök beszerzésére, azok korszerűbb eszközökre történő cseréjére, új eszközök beszerzésére, a tankönyvek és tananyag tartalmak elektronikus hozzáférésének biztosítására, valamint a digitális írástudás fejlesztésére irányul, elősegítve a digitális leszakadás megállítását.
2016. március 31-ig minden a projektben érintett intézménybe eljutnak az eszközcsomagok, valamint az informatikai szaktantermek felszerelését biztosító eszközök üzembe helyezése is megtörténik.
Az uniós projekt során a köznevelési intézmények számára 69 140 db informatikai eszköz kerül átadásra.”

Forrás:
Informatikai fejlesztések közel 12,5 milliárd forint értékben a köznevelési intézményekben; Klebelsberg Intézményfenntartó Központ; 2015. december 31.
TIOP-1.1.1.A-15/1 – Köznevelési intézmények tantermi informatikai eszközeinek modernizációja; Széchenyi 2020

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika, művelődés
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.