Skip to main content
gazdaságinformatika

Egyesült Államok: egyre kevesebb programozóra lesz szükség a következő években

Szerző: 2016. január 11.No Comments

„Bár jelenleg egyes régiókban kifejezetten keresettnek tekinthetők a programozók, az elkövetkező években mégis jelentősen csökkenhet az ezen a címen betöltött munkakörök száma. Legalábbis ezt jósolja az amerikai munkaügyi minisztérium egy friss elemzése, ami szerint az elkövetkező 10 év során nem kevesebb, mint 8 százalékkal fog csökkenni a szoftverfejlesztői állások száma.
Mindez annak ellenére, hogy a számítógépes munkahelyek 12%-kal fognak bővülni a hivatal szerint. Így a programozói állások visszaesése még durvábbnak hat – bár nem fog minden területet azonosan érinteni. Webprogramozókból például a prognózis szerint 27%-kal többre lesz szükség mint jelenleg. Az asztali technológiákkal dolgozók ugyanakkor cserébe még az említett 8 százalékosnál is durvább csökkenésre számíthatnak a készségeik és ismereteik iránt mutatkozó keresletben.

Az adatokkal kapcsolatban ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy azok az amerikai munkaerőpiacra vonatkoznak, és elképzelhető, hogy Magyarországon ettől részben vagy teljesen eltérő trendek lesznek majd tapasztalhatók. Erre vonatkozó kutatásról és prognózisról ugyanakkor nincs tudomásunk.”

Forrás:
Egyre kevesebb programozóra lesz szükség a következő években; Prog.hu; 2016. január 4.