Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Javában dolgoznak Debrecen ’okos város’ koncepcióján

Szerző: 2016. február 1.No Comments

„Hogyan szerezze meg minél több debreceni a ma már nélkülözhetetlen számítógépes felhasználói ismereteket, és hogyan sajátítsák el az itt élők az okos eszközök magabiztos kezelését. Ilyen kérdéseket vitattak meg a Smart City találkozón Debrecenben. Az ötödik ötletbörze az okos város koncepcióhoz kapcsoló fejlesztési területek közül a digitális írástudásra koncentrált.

A mindennapi teendőket segítő informatikai ismeretek elsajátításáról volt szó az idei első debreceni Smart City találkozón. Az ötletbörzén az önkormányzat, a civil szféra, az informatika és más szakterületek képviselői együtt keresték a digitális írástudás fejlesztési lehetőségeit. A cél, hogy az okos megoldásokból minél több gyakorlati előnye származzon a debrecenieknek.

– Fontos, hogy a digitális írástudás által már egy olyan generáció nőjön fel, akik tisztában vannak az okos eszközöknek a működésével, és ezzel együtt az idősebbeknek is, illetve akik nem értenek hozzá, azoknak is próbálunk megoldást találni arra, hogy a mai digitális világban elboldoguljanak – mondta Váróczy Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ smart city vezető szakértője.

Az önkormányzat támogatja azokat az elképzeléseket, amelyek még hatékonyabbá és élhetőbbé, fenntarthatóvá tehetik a várost. Éppen ezért az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ egyik kiemelt feladata Debrecen smart city koncepciójának kidolgozása.”

Forrás:
Javában dolgoznak Debrecen ’okos város’ koncepcióján; Bulik Péter; Dehir.hu; 2016. január 28.