A projektmenedzsment cégek a hatékony forrásfelhasználás kulcsszereplői lehetnek

„A Miniszterelnökség azt szeretné, ha a jövőben a projektmenedzsment cégek strukturáltan tudnának hozzájárulni a fejlesztéspolitika sikereihez – mondta el Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a Kormány által kezdeményezett pénteki szakmai egyeztetésen, amelyen 11 projektmenedzsment cég képviseltette magát.
A jövőben rendszeresen ülésező fórum célja, hogy aktív párbeszédet alakítson ki a 2020-ig tartó fejlesztési időszakról az uniós források koordinációjáért felelős Miniszterelnökség és a gyakorlati tapasztalattal rendelkező piaci szereplők között.

Az egyeztetésen Csepreghy Nándor miniszterhelyettes elmondta, a kihívás most nagyobb, mint 2007-2013 között, hiszen nemcsak a rendelkezésre álló forrásokat kell lehívnia az országnak, hanem olyan értéket kell a pénzeszközök segítségével létrehoznunk, amely megteremti a 2020 utáni növekedés alapját. Ennek a küldetésnek a teljesítése során számít a jövőben a Kormány a témában jártas piaci szereplők konstruktív együttműködésére, amely még hatékonyabbá és célzottabbá teheti a forráslehívást.

Az egyeztetésen elhangzott, a pályázati rendszer átalakításakor számos érdemi javaslat került beépítésre a rendszer alapjául szolgáló szabályozási és informatikai kérdésekben, a cégek által tett szakmai észrevételek pedig a jövőben még strukturáltabb keretek között érvényesülhetnek majd. A szakmai fórumra a jövőben negyedévenkénti rendszerességgel kerül sor. A mai találkozó része annak a párbeszédnek, amelyet a Miniszterelnökség indított a gazdasági élet képviselőivel, így a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamarával vagy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével.”

Forrás:
A projektmenedzsment cégek a hatékony forrásfelhasználás kulcsszereplői lehetnek; Miniszterelnökség; 2016. február 12.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság, közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.