Skip to main content
gazdaság

Elnök-vezérigazgatója van a Magyar Postának

Szerző: 2016. február 27.No Comments

„Új feladatai miatt lemondott a Magyar Posta Igazgatósági tagságáról, egyben az elnöki tisztségről dr. Polacsek Csaba. Az Igazgatóság Szarka Zsolt vezérigazgatót választotta meg a Társaság elnökének, aki a továbbiakban elnök-vezérigazgatóként látja el feladatait.

A Magyar Posta Zrt. Közgyűlése 2016. február 26-án elfogadta dr. Polacsek Csaba igazgatósági tagságról történő lemondását. Dr. Polacsek Csaba az Igazgatóságban az elnöki tisztséget töltötte be. A távozó elnök 2016 januárjától az egyik nagy, nemzetközi tanácsadó cégnél vállalt igazgatói tisztséget, amely – a tanácsadó cég szabályai szerint – összeférhetetlen a Magyar Posta Zrt. Igazgatóságában betöltött pozíciójával. Dr. Polacsek Csaba a munkájával az elmúlt években jelentősen hozzájárult a Magyar Posta Zrt. megújításához.

2016. február 26-án a Magyar Posta Zrt. Igazgatósága Szarka Zsolt vezérigazgatót – aki korábban egyébként a Társaság alelnöke volt – választotta meg az Igazgatóság elnökének. Szarka Zsolt vezérigazgató irányítása alatt a Magyar Posta Zrt. minden évben növelni tudta eredményességét. Irányítása alatt stabilizálódott a Társaság piaci pozíciója. Vezetése alatt 2013-ban elkészült, majd a Közgyűlés által elfogadásra került a Magyar Posta Zrt. új stratégiai terve, amelynek végrehajtása évről évre időarányosan teljesül. Kiemelt figyelmet fordít a Társaság versenyképességének és innovációs képességeinek fejlesztésére, amely magas színvonalú, modern szolgáltatásokat biztosít a Magyar Posta Zrt. ügyfelei számára.

Szarka Zsolt a továbbiakban elnök-vezérigazgatóként vezeti a Magyar Posta Zrt-t.”

Forrás:
Változás a Magyar Posta igazgatóságának elnöki tisztségében; Magyar Posta Zrt.; 2016. február 26.