Skip to main content
gazdaságinformatikaInternetművelődés

Ingyenes online tanfolyamot indít a Google

Szerző: 2016. március 20.No Comments

„A felhasználók a Google és az IAB Europe tanúsítványának megszerzéséhez akár a teljes online tanfolyamot is elvégezhetik.

A képzésre bárki jelentkezhet, várják a vállalkozókat, diákokat, és mindenkit, aki tudatosabban és hatékonyabban szeretné használni az internetet.
Hogy segítse a digitális készségek elsajátítását, a Google új online képzési oldalt hozott létre. A platform ingyenes oktatóanyagokat biztosít a legkülönfélébb témakörökben az online jelenlét kialakításától kezdve a közösségimédia-kampányok futtatásán át a mobiltelefonok által kínált lehetőségek kihasználásáig – mindezt a sikeresebb üzlet érdekében.

A felhasználók kiválaszthatják az elsajátítani kívánt témaköröket, vagy a Google és az IAB Europe tanúsítványának megszerzéséhez akár a teljes online tanfolyamot is elvégezhetik. A témakörök teljes listája itt tekinthető meg.

A digitális készségek hiánya az Európai Unió – különösen a közép-európai országok – legégetőbb problémái közé tartozik. Az Európai Bizottság jelentése szerint az unió lakosságának majdnem fele (47%-a) nem rendelkezik a szükséges digitális ismeretekkel, pedig a közeljövőben a munkakörök 90%-a igényel majd valamilyen szinten ilyen készségeket. 2020-ig bezárólag 900 ezer állás marad majd betöltetlen emiatt.

A magyarországi vállalkozások nem használják ki teljes mértékben a digitális eszközök előnyeit. Jelenleg a kis- és középvállalkozások csupán 64%-a rendelkezik saját weboldallal (szemben az EU15 79%-os átlagával), csak a 26%-uk használja a közösségi oldalakat (szemben az EU15 43%-os átlagával) és mindössze 9,8%-uk végez online értékesítést (szemben az EU15 14,6%-os átlagával). Noha a magyar kis- és középvállalkozások részéről jelentős kereslet mutatkozik az infokommunikációs szakemberek iránt, az ilyen szakembereik vagy más dolgozóik számára infokommunikációs képzéseket nyújtó vállalkozások aránya jóval az EU15 átlaga alatt van.

2015-ben a Google azt vállalta, hogy partnereivel közösen ez év végéig egymillió európai számára biztosít a digitális készségeket fejlesztő, ingyenes képzéseket. Arra is ígéretet tettek, hogy további 25 millió eurót invesztálnak a programjaik bővítésébe, és ezeket újabb európai – különösen közép-kelet-európai – országokra is tovább viszik, hogy még több kisvállalkozás tehessen szert a szükséges digitális készségekre.[Híradó.hu]”

—-

„…23 kurzus 89 modullal várja a tanulni vágyókat. Összesen 8 órányi videós oktatóanyag érhető el az oldalon angol nyelven és magyar felirattal. Ezek összetettsége és kihívási szintje változó, az internetes lehetőségekkel most ismerkedők és a digitális világban otthonosan mozgók is megtalálják a számukra hasznos anyagokat. A leckék végén feleletválasztós kvízeket tölthetnek ki a látogatók, ezzel ellenőrizve az elsajátított tudás mértékét. Mivel az elérhető eszközök és úgy általában a digitális világ a mai napig rohamléptékben fejlődik, ezért várhatóan a tananyagok időről-időre megújulnak majd.[IT café]”

Forrás:
Ingyenes online tanfolyamot indít a Google; Híradó.hu; 2016. március 17.
A digitális felzárkóztatást tűzte zászlajára a Google; Szűcs Péter; IT café; 2016. március 18.