Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyartechnikatudomány

NKFI Hivatal: KFI versenypályázati tükör – Pályázói-értékelői fórum

Szerző: 2016. április 24.No Comments

„A kutatási, fejlesztési és innovációs célú hazai és uniós források felhasználásának szakpolitikai koordinációjáért felelős NKFI Hivatal a közfinanszírozású KFI támogatásra pályázó kutatókat, vállalkozókat, intézményvezetőket, menedzsereket és az értékteremtő innováció mellett elkötelezett, a Hivatal szakértői bírálói rendszerének értékelőit, a terület valamennyi érdekelt szereplőjét hívja és várja szakmai-értékelői fórumára.

A fórumon a versenypályázati rendszer felhívásairól, a szakpolitikai véleménykéréshez összeállított projekttervek eddigi értékelési tapasztalatairól, a szakértői bírálatok minőségéről tájékozódhatnak a résztvevők.

A pályázati-értékelési tapasztalatokat pályázói és értékelői oldalról is érdemes hasznosítani az újabb pályázati fordulók és a további felhívások során.

A 2016. április 29-én (pénteken) 10.00-12.30 óra között tartandó szakmai fórumon Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és munkatársai az alábbi témákról adnak tájékoztatást:

  1. A forráskoordináció szakpolitikai eszköztárának bemutatása; a Hivatal stratégiai felelőssége forrásbőség idején; a versenypályázati portfólió felhívásonkénti keretösszegének rugalmas tervezése a projekttervek értékelésének tükrében:
    • Milyen eszközökkel ösztönözheti a Hivatal az értékteremtő innovációs tevékenységet, hogy a pályázati források valóban a versenyképes kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet erősítsék?
    • Hogyan befolyásolják a 2016-os KFI felhívások megjelenését a pályázói igényekről és a benyújtott projektjavaslatokról rendelkezésre álló tapasztalatok?
  2. Betekintés a kutatásfejlesztési és innovációs célú versenypályázatok szakértői bírálati rendszerébe:
    • Hogyan szervezi meg a Hivatal a versenypályázatok többszintű értékelési rendszerét a 15.000 fős szakértői adatbázis segítségével?
    • Hogyan történik az anonim és a testületi értékelés az erre a célra fejlesztett szakértői értékelési rendszerben?
    • Hogyan készülnek a pályázatok benyújtásához szükséges KFI szakpolitikai vélemények?
    • Milyen tanulságokkal szolgálhat a projektjavaslatok szakpolitikai értékelése a pályázók és a bírálók számára?
  3. A projektjavaslatok szakpolitikai értékelésének tanulságai a pályázók és a bírálók számára

Helyszín: Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás utca 8.)
A parkolás a Studium Irodaház (Budapesti Corvinus Egyetem új épülete, 1093 Budapest, Közraktár utca 4-6., behajtás a Mátyás utca felől) mélygarázsában vagy a Bálna Kulturális és Kereskedelmi Központ (1093 Budapest, Fővám tér 11-12) mélygarázsában javasolt.
További információk: kommunikacio@nkfih.gov.hu

REGISZTRÁCIÓ
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2016. április 28. (csütörtök) 9.00 óra:”

Forrás:
KFI versenypályázati tükör – Pályázói-értékelői fórum; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal