Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatikapolitikai informatika

Alakul a 100%-osan átlátható önkormányzatok klubja

Szerző: 2016. május 22.No Comments

„Pázmándon május 9-én Budaörs, Fót, Kisoroszi, Csemő és Tápiószentmárton települések képviselői, Pázmánd és Zugló polgármesterei azért jöttek össze, hogy a 100%-osan átlátható önkormányzatok klubjának megalakítását az eDemokrácia Műhely Egyesület és az Üvegfalu program kezdeményezésére megvitassák.

Mivel a születendő klub elsősorban önkormányzati klub, ahová olyan önkormányzatok léphetnek be, akik komoly vállalásokat is tesznek az átláthatóságuk erősítésére (Kisoroszi már el is kezdte a saját átláthatósági felmérését) és ezeket be is tartják, ezért egyelőre szűk létszámban jelentkeztek önkormányzatok.

Élénk érdeklődéssel figyeltük, ahogy az önkormányzatok magukévá teszik az átlátható önkormányzati működés iránti elkötelezettségüket. Mindezzel párhuzamban többen úgy éreztük, habár a kötelező törvények betartása természetesen időt vesz igénybe, a közérdekű adatok önellenőrzésének rendszerén túl erősebb motivációs elemeket, rendszeres mérést és akár retorziókat szükséges beépíteni a program érdemi megvalósításába…”

Forrás:
Alakul a 100%-osan átlátható önkormányzatok klubja; Madarász Csaba; Üvegfalu; 2016. május 19.