Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Jut pénz a Balaton fejlesztésére is

Szerző: 2016. július 11.No Comments

„A Balaton fejlesztésére szánt 300 milliárd forintot ezután is kifejezetten a turizmus fellendítésére kívánja elkölteni a kormány úgy, hogy a tavasszal átalakított állami feladat- és intézményrendszerben összehangoltan a területért felelős kormánybiztos és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) koordinálja a forrásokat – közölte pénteken az MTÜ.

Ezt annak kapcsán jelezték, hogy csütörtökön kormányhatározat jelent meg a turizmusfejlesztésre szánt uniós források összehangolásáról, amely egyben visszavonta a balatoni területfejlesztést és a tervezett beruházásokat rögzítő korábbi határozatot.

Az ebben foglalt, pontosan 312,5 milliárd forintnyi forrás nem vész el, azonban tudatosabb és szervezettebb állami szerepvállalással a turizmus teljesítménye tovább növelhető a régió­ban, illetve az egész országban – közölte a turisztikai ügynökség. A kormány célja az, hogy a folyamatosan bővülő turizmus az eddiginél is magasabb sebességbe kapcsoljon és a jelenlegi tíz százaléknál nagyobb arányban járuljon hozzá a magyar GDP-hez, illetve még több munkahelyet teremtsen.

Az MTÜ leszögezte: a mostani döntéssel a kormány azt üzeni, hogy az ágazat komoly fejlesztéseket és beruházásokat igényel, ezért jelenleg a turizmusfejlesztési célokra felhasználható európai uniós források összehangolására van szükség, a napokban megjelent kormányhatározat is ezt hivatott elősegíteni.”

Forrás:
Jut pénz a Balaton fejlesztésére is; Thurzó Katalin; Magyar Idők; 2016. július 10.