Skip to main content
gazdaságközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

Szakértői csoport alakult a hazai klaszterpolitika támogatására Hajdú-Biharban a CLUSTERS3 Interreg Europe keretében

Szerző: 2016. augusztus 20.No Comments

„2016. augusztus 11-én rendezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat fejlesztési csoportja a CLUSTERS3 (A klaszterpolitikák szerepének növelése az intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégiák (RIS3) sikeres megvalósításáért) Interreg Europe projekt nyitó szakértői munkacsoport találkozóját.

A projekt fő célja a klaszterek – mint a kis- és középvállalkozások (kkv) közötti együttműködés egyik fő motorjainak – fejlesztése, teljesítményük fokozása.

A CLUSTERS3 megyei szakértői munkacsoport 1. találkozóján a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdasági és Innovációs Program Irányító Hatóságának, a Debreceni Egyetem különböző karainak, a megyei klaszterek, a kamarák, valamint kkv-k képviselői jelentek meg és igyekeztek azonosítani a megyei jó gyakorlatokat, a hazai klaszterstratégia hiányának okait, egyeztettek a klaszterszervezetek feladatairól, valamint a klaszterek működéséről.

A munkacsoport a jövőben előreláthatóan négyhavonta fog találkozni, hogy szakértelmével segítse a projekt céljainak elérését és sikeres megvalósítását.

A HBMÖ facebook oldalán képgaléria tekinthető meg.”

Forrás:
Szakértői csoport alakult a hazai klaszterpolitika támogatására Hajdú-Biharban; Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat; 2016. augusztus 16.
Lásd még: CLUSTERS3 project “Leveraging Cluster Policies for successful implementation of RIS3”