Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Vállalkozásfejlesztés a PURE COSMOS Interreg projekttel

Szerző: 2016. augusztus 20.No Comments

„A PURE COSMOS (Állami hatóságok szerepe a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésében) Interreg Europe projekt nyitó szakértői munkacsoport találkozóját is 2016. augusztus 11-én rendezték meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat szervezésében, amelyen megyei szakértői csoport alakult a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztésének az adminisztratív terhek csökkentésén keresztüli támogatására.

A projekt fő célja a kis- és középvállalkozások növekedésének, fejlődésének támogatása az adminisztratív terhek és a közigazgatási bürokrácia csökkentésén, az elektronikus ügyintézés erősítésén, az információtechnológiai készségek-képességek javításán keresztül.

A PURE COSMOS megyei szakértői munkacsoport 1. találkozóján kis- és középvállalkozások, a kamarák, klaszterek, az innovációs ügynökség és az adó- és vámigazgatóság képviselői jelentek meg.

A szakértők egyetértettek abban, hogy jelenleg a közigazgatási felületeken nehéz eligazodni, tapasztalataik szerint a vállalkozások nem igazán alkalmazzák a digitális lehetőségeket, és hasznosnak tartanák egy az üzleti szféra életciklusainak megfelelően összehasonlító tájékoztató ismertetés létrehozását. Kiemelték a kormányablakok jelentőségét, hasznosságát és javasolták, hogy az egyablakos ügyintézést mindenképp mutassuk be a projekt keretében hazai jó gyakorlatként.

A munkacsoport a jövőben előreláthatóan félévente fog találkozni, hogy szakértelmével segítse a projekt céljainak elérését és sikeres megvalósítását.

A HBMÖ facebook oldalán képgaléria tekinthető meg.”

Forrás:
Vállalkozásfejlesztés a PURE COSMOS projekttel; Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat; 2016. augusztus 16.
Lásd még: PURE COSMOS (PUblic authorities Role Enhancing COmpetitiveness of SMeS); Interreg Europe